Gretas tal på svenska

Mitt namn är Greta Thunberg. Jag är 15 år. Jag kommer från Sverige. Jag talar som ombud för ”Climate Justice Now”. Många säger att Sverige bara är ett litet land så det spelar ingen roll vad vi gör. Men jag har lärt mig att man är aldrig för liten för att göra en skillnad. Och om några få barn kan få rubriker över hela världen genom att inte gå till skolan, tänk då vad vi skulle kunna göra tillsammans, om vi verkligen ville.

Men för att göra det, måste vi tala tydligt, hur obehagligt det än må vara. Ni talar bara om evig grön tillväxt, för att ni är rädda att bli impopulära. Ni talar bara om att gå framåt med samma dåliga idéer som fått in oss i denna röra, trots att det enda vettiga är att dra i nödbromsen. Ni är inte tillräckligt mogna, för att säga hur det är. Även den bördan lämnar ni till oss barn. Jag bryr mig om klimaträttvisa och en levande planet. Vår civilisation offras, för att ett mycket litet antal människor skall kunna göra sig enorma summor pengar. Vår biosfär offras, så att rikt folk i länder som mitt kan leva i lyx. Det är de mångas lidande som betalar lyxen för de få.

År  2078 kommer jag att fira min 75-årsdag. Om jag har barn, kommer de kanske att tillbringa dagen med mig. Kanske frågar de om er. Kanske frågar de varför ni inte gjorde någonting, medan det fortfarande var tid att agera. Ni säger att ni älskar era barn över allt annat, och ändå stjäl ni deras framtid framför deras ögon.

Innan ni börjar fokusera på vad som behöver göras snarare än vad som är politiskt möjligt, finns inget hopp. Vi kan inte lösa en kris utan att behandla den som en kris. Vi måste låta de fossila bränslena stanna i jorden, och vi måste fokusera på rättvisa. Och om lösningar inom vårt system är omöjliga att finna, kanske vi borde ändra själva systemet. Vi har inte kommit hit för att be världens ledare att bry sig. Ni har ignorerat oss hittills, och ni kommer att ignorera oss igen. Det är slut på ursäkter och tiden löper ifrån oss. Vi har kommit hit för att meddela att förändring är på väg, vare sig ni gillar det eller inte. Den verkliga makten tillhör folket.

Tack.

+ – + – + – +

NÅGRA KOMMENTARER

1. Greta presenterar sig som ombud för nätverket ”Climate Justice Now”. Det bildades 2007 vid COP 13 på Bali av flera dussin av de vanligaste organisationerna för alarmism. Dess egen presentation på Google är från 2012. Söker man senare dokument kommer man till ”Global Justice Now”, där ”Latest News” handlar om årets debatt i UK om immigration.

Jag tar inte miste på de genuint kommunistiska ränderna. De har alltså tagit bort skynket ”Klimat”, som skulle dölja strävandena till en global ”New World Order” med planekonomi. Nu omfattar de alla politiska frågor utan att blygas. Så nära målet tror de att de kommit.

2. Hon har naturligtvis ”fått hjälp” att skriva talet, vilket i och för sig inte behöver kritiseras. Även statsministrar har ju ”talskrivare”. Här är dock relationen den motsatta. Det är talskrivaren som utnyttjar barnet till att framföra oförskämdheter, som en anständig fullvuxen talare inte skulle tillåta sig: Ni är inte tillräckligt mogna. Riktat till de ”världens ledare”, som skulle varit samlade där. Bara några få fanns där, och de applåderade glatt ”sanningen” ur det oskyldiga barnets mun.

Talskrivarens röda ränder kommer fram flera gånger, ex.vis: Det är de mångas lidande som betalar lyxen för de få och vi måste fokusera på rättvisa.

3. Riktigt kusligt blir talet mot slutet: kanske vi borde ändra själva systemet. Den underliggande meningen torde vara att ”demokratin” inte fungerar. Liksom flera andra, ex.vis Anders Wijkman, menar talskrivaren nog att en form av diktatur behövs. Vad menas med: förändring är på väg och makten tillhör folket ? Tänker dom göra revolution ? Införa diktaturen med våld ?

4. Man måste beundra Greta för hennes goda engelska och hennes framförande, lugnt uppträdande med tydligt uttal utan stakningar. Men hennes föräldrar och ”talskrivaren” förtjänar synnerligen allvarlig kritik. Det är motbjudande att utnyttja barn till politisk propaganda. Men kommunismen har alltid satt sig över sanningar, lagar och anständighet.

5. Här utnyttjas Greta för att torgföra den stora lögnen om koldioxidens dominerande verkan på klimatet. Alla läsare här vet att dess verkan inte kunnat mätas, medan Solens verkan dominerar klimatförändringarna.

6. Utnyttjandet blir ännu mera groteskt, när vår Public Service kommenterar talet och uppger att det hölls inför ”världens församlade ledare”. SVT:s gruppchef för sociala medier hos SVT Nyheter, Erica Lascelles, förklarar nu  att ”Climate Justice Now” fått talartiden 23:00, då lokalen var nästan folktom.

Man måste fråga sig: Är det kommunister som styr på SVT ?  ?  ?

Sture Åström

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

15 thoughts on “Gretas tal på svenska

  1. Om nu så många globalt samlade forskare är övertygade om, att i huvudsak mänsklig påverkan ligger bakom uppvärmningen kan man fråga sig varför man låter en liten oskyldig flicka som enligt uppgift har Aspergers syndrom och tidigare lidit av ätstörningar, föra deras talan. Måste väl finnas mer kompetens i deras globala led. (Googla gärna på Aspergers syndrom om du undrar vad det är). Otroligt syniskt och skamligt på gränsen till brottsligt är det minsta man kan säga. Innerligt hoppas jag, att flickan inte får obotliga vanföreställningar i framtiden.

  2. Den etablerade synen, enligt dig, är felaktig. Det finns inget att ta in. Den etablerade synen blir hela tiden vederlagd.

    Den etablerade synen stödjer sig på en felaktig enkät, medan det för vetenskapen finns en skrift som är undertecknad av 41.478 vetenskapsmän som hävdar att människans påverkan på klimatet är något vi inte behöver bry oss om eftersom den är mer eller mindre helt försumbar.

  3. Här kan vi alltså läsa Greta Thunbergs viktiga tal på svenska. Frågan är dock för vem är detta tal viktig? Det har nämligen framkommit från ytterst uppmärksamma tittare att Greta Thunberg har talat inför tomma stolar. Bakom kameran som var riktad mot henne fanns inga åhörare!

    För att läsaren av klimatsans ska kunna begrunda detta rekommenderar jag följande länk: https://henrikalexandersson.blogspot.com/2018/12/klimat-greta-has-left-building.html

    Klimat-Greta has left the building

    Citat ur ovanstående länk ” Klimat-Greta måste vara årets mest cyniska exempel på barnarbete.

    Först används hon och hennes klimatstrejk för att promota mammas nya bok. Sedan för att lansera en ny klimatsmart PR-byrå. Vilket är väl dokumenterat.

    Därefter dök hon upp på klimattoppmötet i Polen. Och höll tal – vilket gav mig visst huvudbry. Ett tal värdigt en DDR-pionjär, för övrigt.” slut på citat

    Slutligen vill jag påminna läsaren av dessa rader att högen av påhittade nyheter eller klippta och förvrängda verkligheter hör till vardagen hos mainstream media och listan kan göras hur lååångt som helst. Här är några exempel: Ledandes EU politikers protestmars i Paris efter sviterna av Charlie Hedbo, ”Attentat” på marknaden i Berlin, ”Attentat i Nice, protester mot Hugo Chávez mm.

    Lögner över allt och om den senaste går det att läsa här: https://nyadagbladet.se/utrikes/tysk-toppjournalist-uppdiktade-solskenshistorier-om-flyktingar/

    Så för att knyta detta ihop är det inte konstigt med att Gretas tal är fejk inför en tom sal!

    Och slutligen Tack Sture för ditt fantastiska arbete även om människor som är indoktrinerade under 2 000 år av religioner av att skuld är OK, övertygar du mycket svårt. Skulden i paradiset har bytts på ett skickligt sätt ut mot skulden på att man lever och andas. 🙂

  4. Går det egentligen att märka någon skillnad på en klimataktivst och ett nättroll? Ett par av de som har kommenterat denna länk kan vara endera. I debatter på Facebook har jag sett samma sak. Det är (nästan?) omöjligt att märka någon skillnad.
    I deras hjärnor förmodar jag att det finns en skillnad. Klimataktivisten har väl låtit sig luras av all desinformation och vägrar ta till sig riktiga fakta? Därav alla dessa faktaförnekande och falska kommentarer? Medan nättrollet medvetet kommer med falska kommentar bara för att retas och trigga långa och meningslösa diskussioner.

  5. Klimatsans plockar upp annorlunda fakta, men man har märkvärdigt svårt att ta in information som talar för den etablerade synen på klimatfrågan. Det är väl ungefär hälften vetenskap och hälften konspirationstänkande, tyvärr.

  6. Du har blivit förd bakom ljuset. IPCC:s referenser till stöd för dess hypotes av 97 % av forskarna kokar ner till 41, 49 eller 75 PERSONER, om du kollar hur “studierna” utförts.

    IPCC är en helt politisk organisation med en stor majoritet av diktatoriska regimer i U-länderna. Deras politiker och byråkrater har visat att de inte förstår naturvetenskap. Nästan alla deras förutsägelser har slagit fel.

    Diktatorernas främsta intresse är att få till en “Omfördelning av världens resurser”, så att de får vara med och bestämma hur du och jag skall använda våra pengar.

    Vi har ministrar som är så okunniga att de sprider lögnen att isarna i Arktis håller på att smälta bort.

    Vi är kunniga och ansvarskännade medborgare som är mycket upprörda över den förljugenhet, som hela de politiska och mediala etablissemangen sprider. Det är mycket lätt at förstå att koldioxid INTE påverkar klimatet, men istället är en välsignelse för hela mänskligheten med större skördar och färre fattiga.

    Vilka vi är ser du under fliken “Välkommen”. Vi har inga andra pengar än de sparsamma bidrag våra medlemmar sänder av sina redan skattade pengar. Men de som propagerar för den falska hypotesen at koldioxid är skadlig, får uppskattningsvis 250 miljoner kronor om året av skattepengar. Det är en demokratisk skandal av högsta magnitud.

    Vi har enbart intresset att sprida väl dokumenterade fakta och kompetenta tolkningar av dem. Vi är de enda i Sverige som arrangerat vetenskapliga konferenser om klimatet, där alla åsiktsriktningar varit välkomna. Trots personliga inbjudningar till GD för SMHI, till våra ministrar och de flesta pofessorer inom området, så har inga av dem kommit. De vågar helt enkelt inte, för de har inga fakta som motsäger de mätdata vi presenterar.

    Klicka på de röda texterna, så kommer du till andra sidor.

  7. Kommunister har kontrollerat SVT sedan 70-talet, så ingen är väl förvånad?

  8. Man måste fråga sig: Är det kommunister som styr på SVT ? ? ? Behöver du fråga? Hanna Stjerne är väl kommunist?

  9. Vad är klimatsans? Vems intressen försvarar ni? En tämligen samlad global grupp forskare är övertygad om att mänsklig påverkan ligger bakom uppvärmningen och ni gör allt ni kan för att så tvivel. Vad är ert syfte? Hur mycket pengar får klimatsans av oljebolagen?

  10. Jag har känt stor sorg över hur Greta utnyttjas för denna gigantiska lögn. Jag förstår att Greta känner sig stolt idag, men… En dag kommer hon sannolikt att inse vad hon höjt sin röst för. Jag tog mig friheten att skicka min bok “Att leka Gud – Om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning” till hennes familj i den naiva förhoppningen om att kanske så ett frö :-D. Om den inte snabbt hamnade i soporna.
    Mitt erbjudande att köpa boken till Nyårspris kvarstår, 100 kr inkl. portot på 54 kr.
    Beställning till min mail, pia.hellertz@telia.com.

Comments are closed.