Nogle sande ord fra den kendte Bjørn Lomborg

Bjørn Lomborg, leder af Copenhagen Consensus Center

Folkemødet på Bornholm er slut og det er tid at gøre status. Folkemødet er inspireret af Almedalsveckan. Den danske avis Altinget havde inviteret Bjørn Lomborg til at fortælle om klimakrisen og FN´s verdensmål.

Det følgende er hentet fra Altinget:

Bjørn Lomborg: ”Politikere lever af, at få det til at se ud, som om de redder alle mennesker i verden. Folk taler om det, som om vi alle drukner i 2050. Det er simpelthen ikke rigtigt, og den alarmisme gør os enten trætte og apartiske eller fører til en masse kortsigtet og dårlig politik”. Han fortæller også, at omkostningerne ved at blive CO₂-neutral i 2050 bliver meget store. New Zealands regering har beregnet, at det vil koste 16 % af landets BNP.

Ifølge Altinget var størstedelen af publikum ikke lydhør overfor Bjørn Lomborg.

For egen regning vil jeg tilføje, at fornuftens stemme har trange kår i Danmark. Det netop overståede folketingsvalg blev et klimavalg og politikerne vil nu vende op og ned på det danske samfund, for at reducere udslippet af CO₂ kuldioxyd.

Folkemødet er en stor fest for politikere og journalister. Antallet af politikere var i år reduceret, fordi mange politikere var for udmattet til at deltage efter en lang valgkamp. Alligevel var der behov for mere end 200 fly til Bornholm for at flyve folk til og fra folkemødet. En stor del af folkemødet handlede om CO₂ reduktion.

Elitens hykleri kender ingen grænser.

Jørgen Keinicke

+ – + – + – +

Notera vad Henry Louis Mencken konstaterade redan på 20-talet.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather