Klimatnödläget hänger på IPCC:s trovärdighet

Demonstration den 15/3 2019 i Visby för “Klimatnödläge”

Insändarmanus, som gått till ett 20-tal redaktioner:

+ – + – + – +

I ett 20-tal kommuner har oroade och ansvarskännande medborgare krävt att kommunen skall utlysa ett ”klimatnödläge” för att möta ”klimatkrisen”. Det skall erinra om den drastiska omställning som ett krigstillstånd kräver. Det motiveras av att livet på Planeten står på spel.

Inför stora omvälvningar måste vi hålla huvudet kallt och fråga oss: Var ser vi krisen?

Då anför man fjolårets värme och torka. Men bara ett års extremväder gör ingen klimatkris. Räknar man dessutom med den kalla sommaren 2017 och årets ”vanliga” sommarväder, kan vi inte påstå att Sverige utstår någon ”värmekris”.

Men FN:s klimatpanel IPCC har larmat om att vi människor måste minska utsläppen av koldioxid med 45 procent innan 2030 och eliminera dem totalt till år 2050.

Innan man tror på andra, måste man kolla hur trovärdiga de är. IPCC har funnits i 30 år och har utfärdat många katastroflarm. Men jag kan inte minnas något av de väsentliga larmen som slagit in:

Söderhavsöarna skulle översvämmas av stigande hav, men fler har blivit större än de som krympt. Polarisarna skulle försvinna, men de är kvar. Isbjörnarna skulle nästan utrotas, men de har mångdubblats till fler än 30.000 idag. Öknarna skulle breda ut sig, men de har krympt. Hela Planeten har blivit grönare. Skördarna skulle minska, så fler skulle svälta. Men resultatet är det motsatta. Skördarna av spannmål har ökat med 20 procent per decennium enligt FAO. Det är inte så underligt. Koldioxid är växternas viktigaste näring. Halten i luften har stigit med nästan 40 procent, så det är naturligt att växtligheten frodas.

Mera mat, som därför blivit billigare, har gjort att andelen extremt fattiga har minskat från 37 till 10 procent på 25 år enligt Världsbanken. En hel fjärdedel av världens befolkning har lyfts ur elände! Tack vare utsläppen av koldioxid!

IPCC:s larm har alltid slagit fel. Klimatet styrs inte alls av koldioxid utan av Solen. Den aviserar nu några kallare decennier.

Det finns ingen som helst anledning till ”klimatnödläge”.

Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

2019-07-25

Klimatnödläget beror på IPCC:s trovärdighet

+ – + – + – +

När lögn blir sanning

Helsingborgs Dagblad hade den 11/7 en stor insändare som fordrade utlysning av klimatnödläge. Om avsiktligt eller oavsiktligt hade man på motstående sida en “Bildinsändare” av Max Claesson med följande ord av visdom:

Hör vi en lögn upprepas många gånger, finns till slut risk att vi uppfattar den som sanningen.

Det är precis vad som gäller “Klimatnödläget”. Kraven på det vilar på lögnen om den påhittade “klimatkrisen”, som media upprepat i 30 års tid, samtidigt som de kvävt information om klimatets verkliga fakta.

Det torde vara den moderna civilisationens största skandal ! !

+ – + – + – +

Vad är meningen med “Klimatnödläge” ?

Det förklaras av Greenpeace så här:

Det behöver motsvara ett sorts ökat beredskapsläge eller nationellt “stabsläge”, där vi på alla nivåer snabbt kan genomföra de klimatåtgärder som krävs, mobilisera nödvändiga resurser och undanröja hinder för dessa.

Notera: . . . snabbt kan genomföra. . . undanröja hinder. (d.v.s. tvinga)

alla nivåer skall alltså kunna genomföra, d.v.s. ta beslut, utan de besvärande demokratiska formaliteterna. En mer konkret beskrivning är: fascism.

Hela miljörörelsen har tydliga totalitära ränder. Die Grünen i Tyskland bildades av en grupp med både ex-nazister och ex-kommunister. Ledningen i vårt eget Miljöparti har också totalitära föreställningar.

Den 1/9 2018 hade Isabella Lövin en debattartikel i SvD med rubriken:

Global kriskommission kan rädda klimatet

Ländernas frivilliga åtaganden bör vara utgångspunkt, men målet måste vara att nå ”nödvändiga åtaganden”. Skälet är att nationella regeringar behöver hjälp utifrån för att våga föreslå progressiv klimatpolitik.

Koppla detta till FN:s generalsekreterare António Guterres, som uttalat att det nog krävs “diktat” uppifrån för somliga: hjälp utifrån. I grunden är det en totalitär grundsyn: Vi har sanningen, och ändamålet är så viktigt, att “nödvändiga åtaganden” bara MÅSTE genomföras.

De arbetar alltså för en New World Order, NWO, med global planekonomi, som bara kan förenas med diktatur.

Det är vad “Klimatnödläge” syftar till. Vilket de som ropar på det, inte har förstått.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather