Stoppa vindvansinnet nu

Denna Roll-Up väckte stort intresse på vår konferens i Mölndal när Bernd Stymer förevisade den.

Uppgifterna är fortfarande aktuella med undantag för antalet döda, om nu blivit c:a 150 personer. En pdf-fil i fullformat finns i Molnet.

Berndt är en av landets mest kunniga, energiska och kompetenta granskare av klimatpolitiken och särskilt dess tillämpning med speciella förmåner för vindkraftverk. Han har gjort ett mycket stort antal framställningar till olika myndigheter beträffande tillämpningen av grundlagen och andra lagar utan klargörande svar. Något om detta visar han i några funderingar hos Frihetsportalen.

I sex-kanterna tar han upp synnerligen allvarlig kritik mot politiker och myndigheter. Efter-som de kan vara svåra att läsa på bilden repeterar jag några här:

Århuskonventionen

Det är ett EU-direktiv efter mönster från FN, som skall garantera medborgarna:

  • rätten till information från offentliga myndigheter,
  • rätten att delta i beslutsprocesser och
  • rätten till rättslig prövning.

Myndigheter och kommuner bryter mot alla tre punkterna vanemässigt. Det behjärtansvärda ändamålet att “rädda världen” ursäktar ständiga brott mot gällande lagar och direktiv, där en förutsättning är total enögdhet, som inte tillåter att den inbillade myten om katastrofen sätts ifråga.

Ett av de värsta exemplen är ett regeringsbeslut av Maud Olofsson 17.3.2011, I6, där hon instruerar Miljööverdomstolen att INTE ta med “Maskindirektivet” i sina bedömningar.

Brott mot Grundlag och Demokratins grunder

En av de viktigaste förutsättningarna för demokrati är att den enskilde skall kunna få sin sak prövad av en domstol, som är helt fri från inflytande av sittande regering.

Det är alltså ett grundlagsbrott av ministern att instruera en domstol.

Dessutom instruerar hon till ohörsamhet till gällande direktiv, vilket sedan sprider sig genom hela den offentliga sektorn med alla dess engagerade myndigheter. Dessa har alltså fått besked att inte lyda vissa av deras lagfästa skyldigheter.

Den offentliga sektorns genomgående förljugenhet visas av att dessa lagbrott inte beivrats. De borde ha tagits upp i Konstitutionsutskottet. Inga riksdagsledamöter har begärt det.

Hade Sverige haft en “Författningsdomstol” hade en enskild medborgare kunnat beivra brotten. Utan en sådan kan vi inte kalla oss en “Fullgången Demokrati”.

Maskindirektivet inom EU

För maskiner av alla slag gäller säkerhetsföreskrifter. Deras efterlevnad skall kontrolleras i fält. För vindkraftverk görs det inte annat än för synpunkter på arbetarskyddet. Allmän-hetens skydd mot iskast och kringflygande vingar negligeras.

Dagens vindkraftverk är mastodontiska maskiner.

Miljöbalken

Miljön och den biologiska mångfalden skall skyddas. Men man tar inte hänsyn till att många djurarter inte tål bullret från vindkraftverken. Samerna har noterat att renarna inte trivs i grannskapet. Det gäller säkert för flera andra djurarter också, vilket inte är tillfreds-ställande undersökt.

Väl känt är att vingarna kan nå hastigheter om 300 km/tim, så att fåglar och fladdermöss inte hinner undan. De slaktas.

Allvarligt är att vindkraftparker planeras i stråk för flyttfåglar. Ortsbornas vittnesmål förringas till förmån för en “expertkonsult”, som besöker platsen en dag så sent på hösten att flyttfåglarna har lämnat landet. Sedan intygar han att där finns inget stråk för flyttfåglar.

Skador från infraljud

Människors hälsa får inte riskeras. Men myndigheterna låtsas inte om att det är en himmelsvid skillnad på vanligt “buller” och störande infraljud med frekvenser långt under nivån för hörbarhet. Så kan de tillåta ett ljudtryck som är 100.000 ggr starkare än vad gällande normer föreskriver. Frågan behandlas nonchalant av såväl myndigheter som leverantörer.

Både människor och djur blir sjuka i närheten av vindkraftverk. Jyllandsposten rapporterar hur djuren på en minkfarm blivit så skadade att de biter ihjäl varandra och föder döda och vanskapta ungar.

Institutionaliserad galenskap gör oss fattigare

Alla möllor är en förlust för folkhushållet. Det dom producerar idag exporterar vi. Såvitt jag förstår är det med de subventioner som kommer från de “elcertifikat” vi svenska kunder får betala.

Dom pengarna skickar vi alltså utomlands.

Vilka väljare röstade för det ? ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Stoppa vindvansinnet nu

  1. Vi producerade 2018 156 TWh el. 16,3 var vindkraft. Kärnkraft 65,6 och vattenkraft 60,8.
    Total energianvändning var 373 TWh. Antagandet att elektrifiera landet som räkneexempel så behöver vi runt 400 TWh el. Inte 200 TWh som industrin kräver.

    250 nya TWh el. Det är 32 reaktorer av nuvarande storlek eller om de kvarvarande ska bort 38000 vindkraftverk á 3 MW med 25 % kapacitetsfaktor.

    Lätt som en plätt. Det är förstås ingen som tänkt hundra procent i en enskild källa. Men se proportionerna är mitt budskap.

Comments are closed.