Arktis havsis är nu större än de senaste fyra åren

DMI uppdaterar dagligen isens utbredning på havet i Arktis

Grafen visar läget 2020-03-03 med utbredningen 15 miljoner kvadratkilometer. Det är mer än 30 ggr Sveriges yta och då skall vi minnas att halva landet ligger norr om Östersund. Under hela februari har arealen varit en aning större än alla de senaste fyra åren. Om jag minns rätt, gäller det de 12 senaste åren med undantag av det exceptionella året 2012.

Skillnaden till de fyra åren är för liten och för kortvarig för att läsas som en trend. Dock är den tillräcklig för att helt avvisa alla påståenden om att isen håller på att försvinna. Det påståendet har nu varit falskt i mer än 30 år.

Ständigt falska larm

Det är synnerligen upprörande att vi haft så många ministrar och hyllade “klimatgurus” med flitigt uppvaktande TV-journalister, som under denna tid upprepat och upprepat larmen om “försvinnande polarisar”.

Det är så mycket mer skandalöst som ovanstående graf uppdaterats varje dag och varit åtkomlig med tre enkla klick på datorn av såväl ministrar som gurus och journalister.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Arktis havsis är nu större än de senaste fyra åren

  1. Grafen visar att det inte finns några drastiska avvikelser. Dessutom har temperaturen de senaste 10.000 åren varit högre än idag under 90 % av tiden.

    Vi vet dessutom att isbjörnarna trivs bättre med lite is än med mycket is. Lite is, större tillgång till föda.

  2. Varför envisas man med att ha 30-årsperioder som referens?
    Om det nu är så att det finns en naturlig 60-års cykel så kommer ju 30-års perioder att ständigt ge upphov till diskussioner om att det blir varmare alt. kallare.

  3. Som trogen besökare här borde du ha noterat att polarisarnas utbredning svänger cykliskt med en period om c:a 60 år.

    Under 30 år har havsisen helt naturlig krympt i norr och samtidigt växt till nya rekord i söder.

    Detta har okunniga akademiker, som IPCC kallar “klimatforskare”, inte förstått. De har larmat om den naturliga minskningen i norr och talat tyst om tillväxten i söder.
    När det varma vattnet strömmar mot norr, blir det mindre volymer över till strömmarna söderut.

  4. Framför allt visar diagrammet att havsisens medelvärde jämförs med medelvärdet från 1981-2000.

  5. Framför allt visar diagrammet att havsisen minskat de senaste decennierna. Att den inte minskar varje år är knappast konstigt.

Comments are closed.