Klimatförändringarna är för det mesta helt normala

Australien har normalt 60.000 buskbränder varje år

2020-09-19 Arbetarbladet, Gävle:

Valentin: Är det här normalt, klimatförnekare?

+ – + – + – +

2020-09-25 Svar till Valentin:

Ja, det mesta med klimatförändringarna är normalt

19/9 ställer signaturen Valentin frågor till dem som förnekar att klimat existerar. Jag känner inte till sådana. Jag tror inte att det finns några i världen heller, så det är risk att han inte kommer att få några svar.

Jag kan då hoppa in i stället, eftersom jag vet svaren på frågorna.

Det är fullständigt normalt med stora bränder i Kalifornien på sommaren.

Det är fullständigt normalt med stora bränder i Australien när det är sommar där.

Det är fullständigt normalt att det är varmt och torrt, och därmed risk för bränder i Sibirien på sommaren.

Det är fullständigt normalt med översvämningar ibland och de har inte blivit vanligare.

Det är väldigt ovanligt att det finns ett permanent istäcke vid bägge polerna, så då borde det vara normalt att den isen försvinner.

Det är normalt att glaciärer endera växer eller minskar. Stabila är de aldrig.

Jag känner inte till att permafrost försvinner någonstans.

Det normala sedan den senaste istiden är att haven blir varmare och att havsytan höjs och det gick betydligt snabbare de första 7 000 åren av den här mellanistiden.

Trädgränsen låg högre för 6 000–8 000 år sedan och har sedan flyttat först nedåt och sedan uppåt igen.

Temperaturen ökar inte över hela jordytan. Det finns områden där den är ganska konstant och områden där den sjunker.

Inga djurarter har dött ut på grund av klimatförändringar på väldigt länge.

Det är fullständigt normalt att vissa människor förnekar fakta och vetenskap. Dessa människor kallas klimataktivister.

Lars Kamél

Nätverken Klimatsans och Clexit Sverige

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Klimatförändringarna är för det mesta helt normala

  1. Vi har haft regelbundna istider i minst 1 miljard år. En istid varar i ca 100.000 år. Mellan dem är en ca 12.000 år varmare period. Vi lever idag i slutet av en sådan varm period.
    Vi kan alltså direkt konstatera att Sveriges normala klimat är istid med 3 km tjock inlandsis täckande hela landet – och att dagens varmare klimat är högst onormalt för Sverige.

    Jorden har alltså, under minst 1 miljard år, ett regelbundet varierande klimat med en cykel på ca 112.000 år. Vi har alltså haft tusentals sådana regelbundna cykler – och nästa istid är snart här. Med snart avses 0 – 3.000 år.

    Sedan den senaste istiden slutade för snart 12.000 år sedan har det blivit 2 grader kallare på jorden. Blir det ytterligare 2 grader kallare startar nästa istid. Det är alltså bara 4 graders skillnad mellan istid och en varmare period.

    Det som startar en istid är felra olika saker som sammanfaller, bland andra när jordens avstånd till solen är som längst blir det lite kallare på jorden, när antalet solfläckar är som störst blir det lite kallare på jorden, när jordaxeln lutar som mest (24 grader) blir det lite kallare på jorden, osv. När dessa saker sammanfaller i tid – startar en ny istid. Detta sker alltså regelbundet, sedan minst 1 miljard år, nör en varm period varat i ca 12.000 år – och just där är vi just nu.

    Detta har ingenting med koldioxid att göra. Vi människor är en av jordens yngsta arter, vi har funnits på jorden bara några få miljoner år. Just vår art, homo sapiens sapiens är bara några hundratusen år gammal. Vi har använt fossila bränslen i lite drygt 100 år – medan vi har 1 miljard års kunskap om jordens klimatcykel.

    Nästa istid kommer snart. Mänskligheten kan inte förhindra detta eller ens, på minsta sätt, påverka detta. Vi är alltför små för det.

    Hela jordens befolkning får plats på Gotland. Fler är vi faktiskt inte. Solen, som styr vårt klimat är så stor att den rymmer 1,3 miljoner jordklots massa.

    MP och S påstår alltså att vi människor, förändrar jordens klimat – inte solen…

  2. Lars Kamél 2020/09/29 at 15:50
    Förr trodde man att solen och planeterna roterade runt jorden. Idag tror man att klimatet styrs av koldioxiden Ibland går inte utvecklingen framåt.

  3. “utan några som helst spår av s.k ‘tippingpoints’ som mest verkar vara en produkt av livlig fantasi!”

    Härom månaden kom ett par forskningsartiklar som starkt ifrågasätter förekomsten av “tipping points” inom miljövetenskapen. Länkar:

    https://www.nature.com/articles/s41559-020-1273-8
    https://www.researchgate.net/profile/Joan_Dudney/publication/343703880_The_elusive_search_for_tipping_points/links/5f468e16a6fdcc14c5c44b43/The-elusive-search-for-tipping-points.pdf

  4. Klimatvetenskapen har nästan stått stilla sedan 1980-talet, främst genom fokuseringen på en helt orimlig hypotes om att variationer i koldioxidhalterna plötsligt har blivit den dominerande orsaken till klimatförändringar.
    Ett uppenbart framsteg har dock gjorts: Utgående från denna orimliga hypotes, och data från verkligheten i stället för från modeller, har flera vetenskapliga studier visat att koldioxidutsläppen ändå inte orsakar några stora och farliga klimatförändringar.

  5. Petter Wulff, du menar på allvar att vikingarna aldrig bedrev jordbruk på Grönland och att alla deras lämningar där är fake och uppförda långt senare för att luras om klimatet? Förnekar du även att det växte bokskogar i södra Norrland förr i tiden trots arkeologiska fynd? Man undrar ju hur ju hur långt en del kan gå för att rättfärdiga sin klimathysteri? Detta är ju fullständig galenskap! Petter kanske skulle läsa medeltida krönikor som skrevs i kloster som beskrev det mycket varmare klimat man hade då…Men munkarna kanske också ljög om klimatet? Detta är ju stor komik hahahaha…..

  6. Benny: De historiska bevisen tycks ha varit som störst under din skoltid. Annars kunde man ju tro att vetenskapen gått framåt.

  7. Du får precisera tillräckligt noggrant för att visa att du begriper innehållet i de påståenden du refererar till.

  8. Petter Wulff var en av dem som “missade” undervisningen vi äldre fick om historia och klimat! Och visst är det sant att vikingarna bedrev jordbruk på Grönland och att bokskogar växte i södra Norrland under sten och bronsåldern. Detta kunskap man fick till sig om man var med på lektionerna. Allt tyder på att det var ett betydligt varmare klimat på norra halvklotet och med största säkerhet globalt utan några som helst spår av s.k “tippingpoints” som mest verkar vara en produkt av livlig fantasi! Att förneka historiska bevis verkar vara en paradgren hos klimathysteriker som Petter Wulff!

  9. Osaklighet är väl inte så lyckad, i vilken skepnad den än kommer. Lewis och Maslin (2018) har visat hur man kan komma till en helt annan slutsats än Lars K. Men fyndigt formulerat var det.

  10. Det som Lars skriver borde ju vara självklarheter för varje normalt bildad som var med på lektionerna i skolan, åtminstone för den äldre generationen när man lärde ut sådan kunskap! En gissning är att globalisterna sett till att detta inte lärs ut längre utan är ersatt med svammel om CO2, klimathysteri osv…

  11. De klimatförändringar vi märker av är våra fyra årstider…

  12. Väldigt bra sammanfattning !

    Det finns inte heller någon teori som säger att jordens medeltemperatur ska vara konstant på inom någon grad.
    Klimathotare verkar tro att jordens medeltemperatur ska vara en konstant.

Comments are closed.