Media torgför “Fake-News”

Figur 1. Mitt föredrag från 2018 är ännu förfärande relevant

Jag får många mejl varje dag, ofta med förslag på något som KLIMATSANS borde skriva om, många på temat “fake news” eller överdrifter. Jag råkade titta på mitt gamla föredrag i Mölndal 2018 och fann att det besvarade många av frågorna. Klicka på den röda texten och titta på de 15 minuterna.

De senaste dagarna har flera stycken förslagit att jag skulle skriva om Peter Alestig i SvD och hans artikelserie om  världens främsta experter: “klimathjärnorna”. Men som andra okunniga journalister har han inte tillräckliga egna kunskaper för att skilja på fakta och “Fake News”. För att skilja på “forskare” och “charlataner”.

Exempelvis skriver han att den notoriska domedagsprofeten Schellnhuber “upptäckt” det som kallas “tipping points” eller “tröskeleffekter”, d.v.s. tillstånd som efter en mycket liten störning kan urarta till en självförstärkande katastrof.

Figur 2. Se en riktig “tipping point”, men inte för klimatet

Men det är ingen “upptäckt” av en forskare. Det är ett äkta “påhitt” av en domedagsprofet som vill skrämmas. Det finns inga sådana i “klimatet” eftersom haven har en så enorm massa att de stabiliserar alla förändringar. Dessa kan bara ske långsamt.

Av de övriga “hjärnorna” tror flera att de “forskar” när de “studerar” utfallet av datorsimuleringar, som totats ihop med gissade parametrar.

Vår ”Public Service” skall värna demokratin

I sändningstillståndet för SVT står:

  • SVT skall . . . ge den allsidiga information som medborgarna behöver för att vara orienterade och ta ställning. . .
  • SVT skall granska myndigheter, organisationer och företag. . .
  • Sändningsrätten ska utövas opartiskt och sakligt. . .
  • Den som har befogat anspråk på att bemöta ett påstående ska ges tillfälle till genmäle

För att bevaka hur dessa villkor följs skapades GRN, Granskningsnämnden, vars oberoende skall garanteras av att ledamöterna är oavsättliga. Den skall alltså hålla nere den sista stoppbommen på vägen mot fascism.

Granskningsnämnden, GRN

I videon lyckas jag inte få fram en bild med GRN:s rutinmässiga avslag på våra anmälningar av felaktiga uppgifter i programmen. Den har följande text:

+ – + – + – +

Granskningsnämnden har i flera beslut sedan år 2010 konstaterat att IPCC:s slutsats, om att det pågår en global uppvärmning, som med stor sannolikhet är orsakad av människans utsläpp av växthusgaser, erhåller ett mycket brett stöd bland såväl klimatforskare som ledande politiker. Att SVT sänder program och inslag som utgår från denna grundsyn kan inte i sig anses strida mot kravet på opartiskhet.

+ – + – + – +

Den kursiverade bisatsen har tagits bort de senaste åren. Det gör motiveringen till rent nonsens. Anmälningarna avser sällan det faktum att klimatet blivit varmare. De avser programmens påståenden att uppvärmningen orsakats av utsläppen.

Formuleringarna saknar elementär logik:

  1. Att utgå från en enda ”grundsyn” måste självklart anses som i högsta grad ”partiskt”.
  2. Det är också motsatsen till ”allsidig information”.
  3. GRN skall vara oberoende av politiken, men anför politikers åsikter som ett skäl för sitt beslut.
  4. IPCC är just en sådan organisation som skall granskas, särskilt som anmälningarna innehåller konkreta uppgifter om fel som begåtts.
  5. GRN beordrar aldrig SVT att bereda plats för genmäle, när felaktiga uppgifter påtalas. Det är vad som behövs för ”allsidig information”.

GRN leds alltid av en domare från våra högsta domstolar. Vilken intellektuell nivå gäller där, när en så ologisk formulering fått stå kvar i så många år ?

SVT och SR har kidnappats av alarmister som driver den agenda IPCC anför. Det är möjligt att många av dess medarbetare inte inser att det handlar om kommunism med global planekonomi, d.v.s. den utopi som Stalin och Hitler inte lyckades med.

Detta har gjort SVT och SR till de största hoten mot demokratin genom deras systematiska förljugenhet och kvävning av viktig information.

Detta skulle GRN förhindra genom att hålla den sista stoppbommen på vägen till fascism nere.

Figur 3. De håller den istället helt öppen.

S. Å.

+ – + – + – +

FN: Folkligt mandat för “klimatarbetet”

Bloggposten ovan hamnade ovanligt lägligt i mediabruset: I Sydsvenskan finns idag en ledare som refererar till en opinionsundersökning av FN. Jag utgår från att den får plats i alla riksmedia.

Framtiden blir både ljusare och grönare

Tobias Lindberg skriver:

Underlaget är massivt, 1,2 miljoner svarande från 50 länder . . . gör undersökningen till den hittills största i sitt slag. . . Nästan två tredjedelar av de tillfrågade anser att världen befinner sig i ett klimatnödläge.

Ledare över hela världen tycks alltså ha folkligt mandat för att snabbt växla upp det globala klimatarbetet.

I presentationen av rapporten förklaras bl.a. att:

Hela rapporten är på 28 MB, så den har jag inte kollat och tydligen inte heller Lindberg. I pressreleasen framgår följande:

  • Antalet svarande var 1,2 miljoner.
  • Av dem var “över en halv miljon” yngre än 18 år.
  • Med en “innovativ metod” tillfrågades dem som använde sina mobiler för spel, gaming.
  • Hur många som fått frågorna, men INTE svarat framgår inte.

Den sista uppgiften är ju helt avgörande för enkätens värde. Det skulle inte förvåna mig om det var 70 % som i IPCC:s enkät från Illinois University. Jag skall ladda ner hela rapporten och se om jag finner den uppgiften.

Över 40 % av de svarande var barn utan rösträtt. De kan inte ge politikerna något “mandat”.

“Rundgång” i politiken som i en diktatur

I 30 års tid har tongivande media varje dag samfällt trummat ur larm om “klimatnödläge” och samtidigt strypt lugnande information om klimatets fakta, som visar att alla förändringar är naturliga och ingalunda aviserar något “katastrofläge”. Uppgifter om tvivel har bara funnits av dem som själva aktivt sökt fakta i “alternativa medier”.

Den stora majoriteten av allmänheten har inte fått veta annat än att vi har ett “klimatnödläge”. De har blivit grundlurade.

Nu tar FN de grundlurades okunskap till intäkt för extrema politiska program.

Sådant kan bara ske i en diktatur.

+ – + – + – +

Värre än jag kunde tro: 95,4 % bortfall

Jag har laddat ner rapporten och funnit följande:

The Peoples’ Climate Vote used an entirely new way of polling developed by UNDP and partners. The survey was distributed to people via advertising on mobile gaming networks. This meant invitations to participate popped up as adverts when people were playing the most popular mobile games.

The look and feel of the vote was developed as an inviting, fun, and playful way for people to send a message to world leaders.

With 30.7 million invitations were issued, the survey yielded 1.4 million responses, a response rate of 4.6% across the 50 countries. This report is based on analysis of the 1.22 million respondents who answered all three demographic questions and at least the first question on climate change.

(The Peoples’ Climate Vote använde ett helt nytt sätt för en enkät utvecklat av UNDP med partners. Frågorna distribuerades till folk via annonsering på spelplattformar för mobiltelefoner. Inbjudan att delta poppade upp som annonser när folk deltog i de mest populära spelen på mobiler.

Utseendet och känslan av att rösta utvecklades som ett inbjudande, roligt och lekfullt sätt att sända ett budskap till världens ledare.

Av 30,7 miljoner inbjudningar erhölls 1,4 miljoner svar i de 50 länderna, d.v.s. en svarsfrekvens på 4,6 %. Rapporten baseras på en analys av de 1,22 miljoner svarande, som svarade på alla de tre demografiska frågorna och den första frågan om klimatförändringar.)

+ – + – + – +

Jag blir förundrad. Hur kan någon fullvuxen ta detta på allvar ? ?

  • Man vänder sig till spelsugna som använder sin mobil.
  • Då utesluter man förmodligen de flesta som har ett arbete att sköta.
  • Man vet inte vilka man ställt frågorna till.
  • Av 30 miljoner tillfrågade får man 1,4 miljoner svar, 4,6 %.
  • Fler än 40 % av dem är barn under 18 år.
  • Bortfallet är 95,4 % ! !

En anmärkning konstaterar att ju högre utbildning de svarande har, desto kraftfullare åtgärder vill de se. Dagens högskoleväsende ägnar sig således inte åt “upplysning” utan åt fördummande indoktrinering.

OCH, svenska media går på det !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Media torgför “Fake-News”

  1. Som vanligt har du omdömet att prata om saker du inte har en aning om.

    Jag är tillräckligt gammal för att ha läst tidningarna om Il Duce och Hitler på den tiden. Under 40 år har jag rest i de flesta industriländer och kunnat tala med folk på fem olika språk, bl.a. Francos spanska. Jag har sett kommunistisk planekonomi till vardags i flera länder i Östeuropa samt Kina och Vietnam.

    Jag ägnar mig aldrig åt alarmism utan om saklig realism. Men jag har sett så mycket elände i världen att jag kan föreställa mig vad dagens misstag kan leda till.

    Alestig visar i tryck att han inte kan tänka själv och därför är djupt okunnig.

  2. Sture: Om jag gissar, skulle jag säga att din kunskap om fascism är klart mindre än Peter Alestigs om klimat. Då kan det vara passande att inte ondgöra sig över hans kompetensnivå – eller tona ner den politiska alarmismen.

  3. Till och med IPCC anser att “tipping points” knappast finns. Ändå envisas svenska medier, politiker och “experter” med att påstå att de finns.

  4. Varför skulle inte dilettanter få uttrycka sina åsikter ?

    Och vilka är “vi” som tycker så ?

    I ett fritt land med yttrandefrihet.

  5. Av punkterna om Granskningsnämnden är den att IPCC bör granskas helt riktig. De övriga ser jag tyvärr som fel.
    Vad gäller kopplingen till fascism känns det som att kunnighet om klimatet är otillräcklig grund för att uttala sig. Och vi vill väl inte ha dilettanters åsikter om något så allvarligt?

  6. Björn lyckades inte få följande att fastna:

    Att tolka det man läser är inte så lätt. I en av Hans Roslings böcker ställde han en fråga utgående från detta påstående:
    ”Globala klimatexperter förutspår att under de närmaste 100 åren så kommer medeltemperaturen i världen att bli:

    De flesta som utsatts för media vet att svaret är: Varmare

    Huruvida det blir varmare eller ej, saknar dock vetenskapligt stöd. Klimatmodeller är just modeller.

    Gallileo Gallilei hävdade 1633 att Jorden gick i en bana kring Solen. Det rådde emellertid konsensus hos Inkvisitionsdomstolen att det var tvärt om och Gallileo Gallilei dömdes till husarrest för resten av sitt liv.

    Idag drabbas ingen av husarrest, man får sparken på grund av samarbetsproblem. Mänskligheten tar ett steg bakåt.

    De som tror att vetenskapen styrs av omröstningar har fel! Jorden är inte platt, den roterar i en elliptisk bana runt Solen.

    Är man hjärntvättad av FAKE NEWS från media är det lätt att tro att det blir varmare, eftersom dessa kommit överens om det.

Comments are closed.