Aktuellt: Energikris i Kina, upprepade strömavbrott och mera kol skall brytas

Aktuellt avslöjade den 18/10 att Kina skall bryta mera kol

Stor sensation, stor sensation

TV2 Aktuellt avslöjade den stora nyheten, alltså en riktigt viktig nyhet, för den allmänhet de hållit ovetande om Kinas kolkraft. De kostade på hela 1 minut och 35 sekunder för inslaget om Kina. Det börjar 12:16 in i sändningen.

Vi fick veta att den ekonomiska expansionen hotas av pandemins följder, men även av en energikris med upprepade strömavbrott för industrier och hushåll. Så att regeringen beordrat ökad produktion i kolgruvorna.

Riktigt viktig, därför att den betyder att svensk klimatpolitik är meningslös. Kina ökar utsläppen många, många gånger mer än vad vi nånsin kan minska dem. Om man nu tror att utsläppen är farliga istället för nyttiga. . .

Inget nämndes om den svåra köldvåg som svept över landet och drastiskt ökat förbruk-ningen av kol för uppvärmning. Det kunde ju få den okunniga publiken att tvivla på den globala uppvärmningen.

Ingen “Falsk balans”

För att inte frångå företagets praxis ägnas sedan 12 minuter åt vindkraft, där faktiskt några personer får tala om att de inte vill ha vindkraft i sin kommun. Sedan ägnas 7 minuter åt en debatt om det “kommunala vetot” mellan MP:s Lorentz Tovatt och Liberalernas Arman Teimouri. Den oerfarne ungdomsförbundaren Tovatt får den mesta tiden och hänvisar till att det förslag det gäller tydligt säger att “det lokala inflytandet ska finnas kvar”. Han har inte förstått att medborgarna inte har förtroende för att “politikerna” håller vad de lovat.

På slutet gör Arman Teimouri en briljant insats, när han förklarar att i energimixen behövs såväl vattenkraft som kärnkraft och vindkraft. Krisen är skapad av Tovatts parti.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Aktuellt: Energikris i Kina, upprepade strömavbrott och mera kol skall brytas

  1. I Shanxi provinsen där många kolgruvor ligger har man haft och fortfarande har problem med de svåra översvämmningar som drabbat landet. Många kolgruvor har stoppat sin produktion på grund av detta. Det är en stor bidragande orsak till bristen på kol. Självklart i kombination med att vintern kommer tidigare.

  2. Det är intressant att följa propaganda kanalen SVT hur de vinklar för att hjälpa MP och regeringen för att få bort det kommunala vetot som stoppar den helt onödiga, miljöförstörande och enormt kostsamma vindkraftsutbyggnaden.

Comments are closed.