Fly förbannad på politiken

Ilskne Bernd Stymer har skrivit av sig till socialdemokratiska partiet och regeringskansliet

17.1.2022
Till socialdemokratiska partiet i Sverige.

Nu fick jag elfakturan för december 2021 och för första gången under hela mitt vuxna liv har jag inte råd att betala mina räkningar.

För mig, skuldfri med eget hus, är det en ganska omskakande upplevelse.

Jag har aldrig tagit emot något bidrag. Barnbidragen tog naturligtvis frun. Visst har jag under mitt 82 åriga liv tvingats anlita sjukvården, men den har jag betalt ända från tidigt 1950-tal via skatten.

Därför är jag nu fly förbannad på politiken som har ställt till det för mig genom att den har saboterat mitt Sverige så grundligt så att den trots normalt laglydigt och hederligt liv sätter mig på ”bar backe”.

Jag förbannar ansvariga politiker i allmänhet men särskilt Socialdemokratiska partiet som under sin senaste regeringsperiod totalt misslyckades att styra Sverige genom att överlåta frågan om landets livsviktiga energiförsörjning till ett gäng dårar som släppts loss att också stänga kärnkraften.

Jag föraktar socialdemokratiska partiet för dess oförmåga att kunna inse att inte heller partiet kan ändra jordens klimat och naturligtvis absolut inte med subventioner till vindkraftverk, elcyklar, solpaneler, serverhallar, grönt stål och andra tokiga påhitt.

Jag föraktar partiets feghet att inte tillåta en offentlig och direktsänd debatt om klimatkatastrof i statens medier. Av dessa skäl kommer jag att motarbeta socialdemokratiska partiet med alla medel, så länge jag orkar.

B. Stymer

Strängnäs

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “Fly förbannad på politiken

  1. Tack Bernd och jag har samma uppfattning som du. Jag fattar inte att Energipolitiken förstår inte att det går inte så här.

  2. Lasse
    Moms på energiskatt är en dubbelbeskattning som påpekats sedan införandet. Men staten gillar skat på skatt så att mer valfläsk kan delas ut. Regeringens budget innehöll familjevecka som dock stoppades i soptunnan men den kan dyka upp igen närmre valet.

  3. Göran
    Framförallt är det olika mix i energibalansen.
    Vi är bortskämda med billig el vilket givit oss en nästan helt fossilfri uppvärmning av husen.
    Tyskland och Polen har förutom el även gas som uppvärmningsalternativ.

    Ändå skall vi betala för deras elbrister!
    Hörde att staten tjänar bra på koldioxidavgifterna.
    Detta utöver de avgifter vi har för koldioxid.
    Dubbelbeskattning!

  4. I minst sex år har jag sagt till alla som vill lyssna att vindkraften kommer att orsaka höga elpriser. Men alla de som har lyssnat har ändå röstat på de idioter som har skapat detta, och de kommer att fortsätta att rösta på samma idioter.

    Sedan så går det inte att jämföra elpriser från land till land. Det enda som är intressant att jämföra är hur mycket energi ett hushåll behöver och vad det totalt kostar. Ett lågt pris i Sverige kan för ett hushåll ha en högre total energikostnad än ett hushåll på Kanarieöarna som exempel.

    Det är det som inte många verkar fatta, att det behövs mycket energi i Sverige på grund av klimatet och att vi därför måste ha låga priser per kW.

  5. I SVD skriver Janerik Larsson den 16’e januari om att i ”brittisk politik blir den omfattande politiska insatsen för att nå nollutsläpp av växthusgaser allt mer omdebatterad” och att ”att klimatnödlägets lobbyister känner sin position allvarligt hotad”.
    Hur det än är så når de ekonomiska konsekvenserna av en illa genomtänkt politik hela vägen fram till väljaren och på sikt kanske även svensk media kan nyktra till och återgå till sitt demokratiska uppdrag i sin roll som ”den tredje makten” och åter ägna lite tid åt att granska tokigheterna som i ”klimatnödlägets” namn produceras i Rosenbad.

  6. Tack Bernd
    Energiminister Khashayar Farmanbar kommer säkert med valfläsk före valet för att försöka regeringsmakten.

  7. Tack Bernd, klart och tydligt.
    Men bryr dom? kanske lite lite.

  8. Tack Bernd. Jag har samma uppfattning. Energipolitiken har varit dåraktig i kubik och inkompetenta politiker har skapat en kris som kommet att medföra allvarliga konsekvenser för Sverige. Vindkraften vältrar minst hälften av dess kostnader till annan part i form av enormt kostsamma nät, det har dykt upp på våra elräkningar i form av kraftigt höjda nätavgifter, vindkraft förutsätter ersättningskraft, på den punkten har man totalt missat, vem skall stå för den kostnaden, vindkraften förutsätter systemförstärkningar, stora kraftverk fungerar i den rollen. Bernd, du betalar inte enbart elräkningen, på din skattsedel betalar du för elcertifikaten som subventionerar vindel. Energipolitiken har varit och är stollig i kubik, nu kan det bli ett enormt sänke för svensk ekonomi.

  9. Vi är i en utvecklingsfas där statliga och privata bolags liv- och pensionsåtaganden är under långsiktig press (både demografiskt och värdemässigt).

    Sverige utgör dock ett av få länder där man liberaliserat den statliga förvaltningen i progressiv riktning och tillåtit högre risk vilket lönat sig jmf med många andra länder som tvingat kvar bolagen för statlig och kommunal pension i säkra obligationer.

    På energi-sidan har progressiviteten däremot styrts av EU som ännu inte helt lyckats ta över vår lönebildning ännu. Men man är på god väg genom intrånget via den nyligen uppprättade “sociala pelaren”. Tyvärr är sossarna med på flaket trots retoriken. Federation nästa….. och nya fina karriärer!

  10. Stabila priser signalerar en stabil politik.
    Instabila ger andra signaler!

    Vi är i klorna på Tysk Energipolitik-hur hamnade vi där?

  11. Tack Bengt för ditt mycket viktiga inlägg.

    Socialdemokratiska partiet skiter i oss som nått mogen ålder. Ju fortare vi försvinner från jordens yta ju bättre.

    Det är säkert så för huvuddelen av befolkningen i Sverige att de senaste månaderna kommer att behöva låna, ta av sina besparingar, eller sälja något av sina tillhörigheter för att betala sina elräkningar.

    Detta elände skapat av Socialdemokratiska partiet och sina medlöpare Centerpartiet och sist men inte minst MP.

    Jag skriver gärna under någon form av skrivelse som tar upp de punkter som Bengt tar upp och som kunde skickas till regeringskansliet.

Comments are closed.