Tesla Megapack brand igen

Anläggningen “Elkhorn Battery” syns i mitten längst upp

Mitt i bilden, där skorstenarnas skuggor slutar, syns “Moss Landing Power Plant”, där brand i batterier uppstod både 2020 och 2021.Jämför med bilden i posten “Brand i jättebatteri i USA !”.

PV Magazine rapporterar den 2/9:

Ett Tesla Megapack-batteri fattade eld vid PG&E:s storskaliga batterianläggning i Elkhorn i Monterey County, Kalifornien, på morgonen den 21 september. Branden var helt under kontroll sent på eftermiddagen.

Systemet inkluderar 256 Tesla Megapack-batterienheter på 33 betongplattor och har kapacitet att lagra upp till 730 MWh med en maximal effekt av 182,5 MW under perioder med hög efterfrågan. Intill Elkhorn Battery finns en 400 MW batterianläggning som ägs av Vistra, vilken drabbats av två överhettningsincidenter sedan september 2021. De tvingade fram partiella tillfälliga driftstopp.

+ – + – + – +

Monterey Herald slutsummerar.

På grund av den mycket giftiga röken från branden stängdes motorväg # 1 under 12 timmar och grannar uppmanades att stänga fönster och dörrar samt all ventilation.

Jo Nova i Australien, där också en brand inträffat tidigare, oroar sig för vad detta innebär för grannar till framtida “batterilager för elektricitet”: Green Inferno.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Tesla Megapack brand igen

  1. ForSea färjor i Helsingborg skulle ju gå på enbart batterier och elmotorer, men de har fått ha kvar sina dieselmotorer, vet inte hur driftstimmarna fördelar sig på ett år, men kommer ihåg att det var överhättningsproblem med batteripacken vid något tillfälle. Det gick bra den gången, vad jag förstod.

    De skriver naturligtvis ingenting om detta i sina glättiga och PK-orienterade presentation, där de blåser upp sin stora roll i den stora omställningen mot “hållbart”……

    Sture, har du mer info om det uppblåsta malliga företaget?

  2. SVT låter hälsa at det var ‘klimatförändringarna’ som gjorde att batterierna började brinna. Det är för varmt i Karlifornien…

  3. Björn
    SVT/SR är nog upptagen av andra katastrofer i närområdet medvetet orsakade av någon.
    Vetenskapsradion har redan analyserat vad som sker med metanutsläppet.
    Just nu pågår klotet med solceller på agendan-från södra Spanien!

  4. Eftersom jag upphört att titta på SVT kanske någon kan berätta om SVT kommer att ta upp denna nyhet.
    Jag tror vi måste vänta tills några människor brinner inne i ett garage, en tunnel eller på ett fartyg innan lagstiftningen anpassas till verkligheten.
    22 besättningsmän räddades från fartyget som tog eld i Atlanten 6.2.2022. Fartyget var byggt för att kunna ta 4.000 fordon.

  5. Vem VET över huvud taget om batteribilar finns i närheten? I garage? På båtar?

  6. Vem vill åka elflygplan? Vem vill åka färja med en eller annan batteribil?

  7. Det skulle vara intressant att veta hur mycket koldioxid som skapades av dessa bränder? Kanske var det så mycket att hela iden med dessa batterier helt enkelt försvann.

Comments are closed.