Australiens “sky news” tar i med klartext om vanvettet

Andrew Bolt i “sky news”: Regeringens galna illusion om energi

I Australien finns en TV-kanal, där nyhetsankaret Andrew Bolt granskar klimatpolitiken och dömer ut den med språkets starkaste uttryck. Han drar sig inte heller för att kritisera medias medlöperi med icke-rapportering av de ständiga misslyckandena.

Kanalen har nått tillräckligt många väljare för att välja in en annan sannings-sägare som senator för delstaten Queensland, Malcolm Roberts.

Det inger hopp om att Australien efter nästa val skall kunna bli den fyrbåk i världen, som sätter strålkastarnas sken på den förljugna klimat-agendan.

Några få citat av Bolt:

Och de kommer att göra sig av med denna billiga och pålitliga el utan – och förstå nu detta – utan att ha något pålitligt att ersätta den med.

De gröna projekten från regeringen har sprängt sina budgetar eller är försenade flera år.

Det magnifika projektet för pumpkraft, SNOW 2, skulle kosta 2 miljarder dollar, men beräknas nu till 12 miljarder och kommer kanske aldrig att fungera.

Det är en fars, förutom att det inte är något roligt med det. Jag menar, titta på dina elräkningar, skrattar du? Titta på de jobb som redan har förlorats, är det roligt?

Det ena gröna projektet efter det andra har misslyckats eller strular och kostar miljarder mer än lovat.

+ – + – + – +

Jag kan inte printa ut hela hans jeremiad, men den är värd uppmärksamhet. Om du kan följa med på engelska, rekommenderar jag att du spelar upp videon. Den är på 11 minuter.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “Australiens “sky news” tar i med klartext om vanvettet

  1. Vlad T

    Det är lätt att hålla med dig om man som nyhetskonsument bara är hänvisad till dagens MSM. Det blir då väldigt obekvämt eftersom nämnda nyhets-och analysplattform utmanar MSM-narrativ som uppenbart följer i maktens fotspår och det konsekvent när det gäller frågor som t.ex invandring, pandemi (där allt som från början propagerats varit felaktigt), klimat/energi, Ukraina-kriget för att nämna några ämnen. Internet hotar helt enkelt makten (politiken) under tider av stora förändringar och det är verkligen slående hur yttrandefriheten beskärs mer och mer i takt med mer och mer överstatlighet. Den som inte sett det är blind eller en del av de möjligheter den gett på ett personligt plan (karriär och utkomst). Idag får människor sina liv förstörda pga åsikts-skillnader som förr inte var särskilt anmärkningsvärda.

    Förr under den “s.k. DDR-tiden” på 70-talet hade vi monopol-tv långa debattprogram med högt i tak och uttryck för livliga åsikts-skillnader som inte tolereras idag. Idag är MSM mer ägande-koncentrerat än någonsin. Direkta samarbeten internationellt avgör vad som får sägas och inte (TNI t.ex). Aldrig förr har CIAs skapade term “konspirations-teoretiker” använts av makten och MSM så flitigt. Alla som tar del av mer frihetliga nyhetsmedier görs till “skyldiga genom association”. En inte bara auktoritär utveckling utan också i gränslandet mot totalitär när sant blir falskt och tvärtom OCH utan debatt genom censur.

  2. Vlad T

    Kan faktiskt hålla med dig. SwebbTV i sin nuvarande form kommer nog inte påverka särskilt många människor. Dock är jag väldigt glad att SwebbTV finns. I alla fall en röst som säger något annat.

  3. Vlad T

    Lars Bern, Arnstberg och Tullberg kan mer om bakandets kemi än de flesta🤓
    Det finns många rena lögner om det mesta. Vår historia, vår vetenskap och vårt sunda förnuft har i efterhand gång på gång visat att alla alstrare av villfarelser haft fel.
    Och i en demokrati är yttrandefrihet viktigt.
    Vi får idéer om verklighetens beskaffenhet och prövar dem mot denna verklighet, samt låter omvärlden falsifiera de felaktiga hypoteserna.
    Idéerna i denna process är självfallet beroende av att det fria ordet får användas. Det är bara genom att sprida idéer och se vilka av dem som står emot försöken att vederlägga dem som vi erhåller kunskap🙂

  4. enough
    Det är främst Lars Bern jag tänker på som jag tycker gör att kanalen förlorar trovärdighet då han uttalar sig om precis allt mellan himmel och jord som om han vore insatt i precis allt. Men även Arnstberg är tveksam. En rättshaverist. Och Tullberg och …

  5. Alla nya projekt initierade av de gröna.
    Nybörjare!

    Gissa varför vi har inflation runt om i världen!
    Allt dyrare energi!
    Nån vill kalla det för Putinpriser jag skulle vilja införa en annan benämning- Gröna priser!

  6. Vlad T

    Tråkigt att du upplever det så, men ge ett exempel på en “konspirationsmupp” och förklara varför du ger den personen det epitetet, så har vi något att hålla oss till.

  7. UWb
    Swebbtv är för komprometterat av konspirationsmuppar för att kunna bli något. Det måste i så fall till en omstart där man rensar bort allehanda pratkvarnar som uttalar sig om allt bara de får en chans.

  8. Verkligen sevärt, vi har väl SWEBBTV i Sverige som säger motsvarande, men de når bara en begränsad grupp.

  9. “Det magnifika projektet för pumpkraft, SNOW 2, skulle kosta 2 miljarder dollar, men beräknas nu till 12 miljarder och kommer kanske aldrig att fungera.”
    Gröna drömmar kostar mycket pengar.
    Är det 12 miljarder AUD (7 SEK) eller USD (10.50 SEK)? Många kronor blir det i båda fallen.

Comments are closed.