Kall juli även i Skåne och Danmark

Väderkarta från SMHI för 2020-07-22 kl 10:30

(Danmark är mycket större än Själland)

Det är inte bara i Holland det varit ovanligt kallt för att vara sommar.

Dagarna 1-16 juli var den danska medeltemperaturen bara 13,9 plusgrader. Det har den danske klimatforskaren Mikael Scharling konstaterat av data från den danska vädertjänsten DMI. Det var tre grader kallare än normalt.

Även i Skåne började juli kallare än normalt. Västra Skåne var enligt Sydsvenskan runt två grader kallare.

De danska mätningarna började 1874. Sedan dess har bara tre julimånader börjat kallare än årets. Kallaste juli var 1979 med 13,6 grader, och varmaste var 2006 med 19,8 graders medeltemperatur.

Årets 1-16 juli hade också ovanligt få soltimmar, bara 90 mot genomsnittet 230 timmar för åren 1991-2020.

Föga varmare började juli förra året. Då var medeltemperaturen den 1-16 juli bara 14,4 grader. Varken i fjol eller i år noterades en enda meteorologisk sommardag med temperatur över 25 grader.

Julikylan i Skåne och Danmark beror på återkommande lågtryck från Atlanten. Juli anses ju vara svensk och dansk regnmånad, men i år började månaden ändå ovanligt kallt.

Det är förstås väder men inte klimat, som brukar gälla minst ett 30-tal år. Men det stöder inte larmen om hotande global uppvärmning från FN:s klimatpanel IPCC, svenska vädertjänsten SMHI och olika klimatorgan.

Tege Tornvall

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Kall juli även i Skåne och Danmark

  1. Christian H 2020/07/22 at 20:14
    Det är inte lätt att omvända de faktaresistenta klimathotstroende som dominerar inom PS, MSM och Illustrerad Vetenskap. De tror mer på klimatmodeller, som inte är validerade, än på verkligheten, som kan observeras,

  2. Enligt tongivande massmedia kunde denna sommar bli rekordvarm. Inte minst Expressens klimatredaktion varnade för extrem hetta. Deras klimatredaktion består typiskt nog enbart av unga kvinnor utan naturvetenskaplig utbildning, indoktrinerade i klimatalarmism, troende på Greta och ivrigt skrockande och kacklande om alla fasor som skall drabba oss p.g.a ökad koldioxidhalt i luften. Se: https://klimatsans.com/2019/11/01/expressen-och-klimatet/

    Nu har dessa unghönor fått konkurrens från ett delvis oväntat håll, nämligen tidningen Illustrerad Vetenskap. I det senaste numret nr 12/2020 behandlar man klimatet och chefredaktören, Sebastian Relster, inleder med frågan: “Är du frälst eller förstenad?”. Vi som är kritiska till klimatdogmen betraktas förstås som förstenade. Han fortsätter med: “På Illustrerad Vetenskap anser vi att den globala temperaturökningen har skapats av människan. Inte för att Greta Thunberg påstår det, utan för att drygt 99% av jordens klimatforskare säger det”. På en insändarsida skriver en läsare att 500 forskare skrivit till FN och argumenterat att klimatkrisen inte existerar. Tidningen svarar med att man inte nämner det, “eftersom en granskning avslöjat att endast 1% av dem bedriver klimatforskning och att brevets påståenden strider mot klimatforskarnas nuvarande kunskaper. Vi nämner inte brevet eftersom vi fokuserar på gedigen forskning som utförs av kompetenta forskare”.
    De vill inte veta eller har ingen aning om alla de tusentals kompetenta forskare inom relevanta naturvetenskapliga områden som i olika omgångar protesterat mot agendan från IPCC m.fl. Man tar sig för pannan när man hör sådant okunnigt dravel. I tidningen finns också en bild på som visar vad som händer om arktis smälter och vi får en havsnivåhöjning på 50 m. Bilden visar att Holland, Danmark och Nordtyskland försvinner nästan helt. I Sverige försvinner Sörmland, Uppland och över halva Skåne. Landets kuster i övrig drar sig också i allmänhet tillbaka 5 – 19 mil.

    Det är verkligen förfärligt att en tidskrift som gör anspråk på att vara vetenskaplig nedlåter sig till att torgföra sämsta sortens skrämselpropaganda och lögner. Jag har prenumererat på tidskriften sedan starten 1984. Men nu upphör jag med det och rekommenderar alla andra att göra detsamma. Slutligen anser jag att tidningen borde byta namn till det mer relevanta Illusorisk Vetenskap.

Comments are closed.