Bolunds Fake om jordaxeln

Jordaxelns lutning varierar periodiskt liksom dess riktning i universum

Det är välkända förhållanden sedan Milankovitch 1920 analyserade periodiska svängningar i Jordens relation till Solen. Den genuint alarmistiska tidningen Guardian refererade en ny rapport, som hävdade att avsmältningen av glaciärer och andra klimatrelaterade processer förskjutit polerna 4 meter mellan åren 2005 och 2012. Det lockade Per Bolund att twittra:

Klimatkrisen har gått så långt att jordaxeln förskjuts. Det visar hur stor påverkan vi människor har på vår planet, och varför vårt fotavtryck snabbt måste minska.

Han köper lätt påståendet att våra utsläpp av koldioxid flyttar på jordaxeln, något som vilar på gissningar, hypoteser och spekulationer i flera nivåer. Det kallar Claes med rätta “Fake News”.

+ – + – + – +

Claes Lindskog följer upp månadens nyheter:

Månadens mest galna nyhet 1:

SvD tar upp sätt att “hejda klimatförändringarna”, alla marginella eller bedagade:

  • Ett pumpkraftverk på spanska ön El Hierro (som borde kunna fungera men som varit misslyckat sedan dag 0 och som inte hjälper världen så mycket);
  • Användning av en sorts “hajskinn” på flygplan;
  • Uppsugning av koldioxid i Värtaverket (där koldioxiden som man för dyra pengar sugit upp skall lagras i “ett biodynamiskt kretslopp som t.ex. skogsbruk”).

SvD talar om “galen klimatvecka”. Jag trodde alla klimatveckor i svenska pressen var galna.

Månadens nyhet 1:

Joe Biden har föreslagit (säkert efter påtryckningar från Kamala Harris och AOC) att USA skall halvera sina utsläpp till 2030. Willy Eschenbach i WUWT fullständigt smular sönder realismen i en sådan plan: Elnätet i USA tål inte mer vind och sol utan backup (läs kärn-kraft) eller lagringsmöjligheter (läs vattenkraftsdammar) som klarar maxuttaget. För att nå målet måste USA då bygga två kärnkraftverk i veckan fram till år 2030. Dessa kräver normalt 10 års planering och byggtid. Man skall också komma ihåg att koldioxidutsläppen minskade mer under Trumps tid än under Obamas pga frackningsökningen.

Månadens nyhet 2:

Dr Roy Spencer (som publicerar UHI-satellitdata varje månad) har gjort en sammanställ-ning, som visar att temperaturutvecklingen är mindre än hälften av vad nästan alla klimat-modeller säger. Han säger också att politiker (Läs Biden) ljuger om hur stora klimatföränd-ringarna i själva verket är och att dessa de senaste 100 åren varit enbart gynnsamma. Steve Koonin (fd vetenskapsminister åt Obama) säger i en ny bok väsentligen samma sak: Politiker och den stora allmänheten är missledda, konsensus är fel, klimatförändringarna har varit små och är gynnsamma.

Månadens nyhet 3:

En ledare i Daily Telegraph säger det vi alla tänker: Klimatextremister som Extinction Rebellion och Greta är aldrig nöjda. När världens regeringar lovar det omöjliga och säger de skall minska utsläppen till hälften år 2030, säger Greta från djupet av sin okunnighet, sin brist på empati med världens fattiga och pga sin sjukdomsbild, att det räcker inte! Extinction Rebellion säger mer rakt ut: “Humans are the disease. Corona is the solution”.

Månadens Fake News 1:

Bolund påstod att han blev inbjuden till Bidens “stora” klimatmöte när han enbart fick deltaga i en liten perifer rundabordskonferens med bl.a. Ukraina och Afghanistan, av SvD kallad “barnbordet”.

Månadens Fake News 2:

Bolund påstår att jordaxeln har förskjutits pga klimatförändringarna. Artikeln publicerades i alarmistblaskan The Guardian men var inte mindre fel för det.

Månadens personliga kommentar:

Några små positiva klimatvårtecken:

1. Alltmer kritik kommer fram mot vindkraft (Zlatan!), elbilar (oacceptabel gruvdrift) och de dyrbara och elslukande hybrit- och snabbtågsplanerna och SvD har nästan inga klimat-alarmistiska artiklar längre.

2. Bloomberg och EU anser att koldioxidcertifikat, klimattullar och andra subventioner behövs i ännu högre grad, för att den gröna omställningen skall lyckas, trots att de och andra samtidigt påstår att förnyelsebar energi är så billig. Denna logiska kullerbytta observeras av allt fler.

3. Greta verkar numera mest ge stöd åt vissa indiska bönder som vill behålla en socialistisk prissättning av jordbruksprodukter (liknande den i gamla Östtyskland , där man gav bröd till kreatur för det var billigare än spannmål). Hon uppmanar också de äldre i Sverige att vara tacksamma mot den yngre generationen som “skyddat dem från Corona”. Vid ett tillfälle hade Sverige 13.045 döda över 60 år av 13.498 totalt, så vari bestod “skyddet”?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Bolunds Fake om jordaxeln

  1. Alla siffror om smittade och döda i covid-19 går inte att lita på. I Kina säger de att minst 50 % av PCR-testerna visar fel. Andra studier säger att upp till 97% visar fel.

    Det går inte att lita på siffror från svenska myndigheter vad det än gäller.

  2. Fråga . Hur mycket koldioxid släpper ett vulkanutbrott ut på säg en vecka?

  3. Evert

    Det är onekligen ett stort förfall inom forskningen att klimatförnekelse och genusperspektiv skall rendera forskningsbidrag angående vår energiförsörjning. Vad har genusperspektiv med saken att göra? Klimatförnekelse är endast ett invektiv som används för att mobba och skandalisera dem som dristar sig att ifrågasätta den förda klimatpolitiken. Jag är dessutom tveksam till lagligheten i förfarandet och menar att det strider mot personuppgiftslagen. Enligt Wikipedia stadgar den bl.a.

    “Det är förbjudet att behandla “känsliga personuppgifter” som avslöjar (13 § PuL)

    1. ras eller etniskt ursprung,
    2. politiska åsikter,
    3. religiös eller filosofisk övertygelse,
    4. medlemskap i fackförening,
    5. hälsa eller sexualliv.”

    Punterna 2 och 3 borde här vara tillämpliga, då det är ställt utom rimligt tvivel att Hultmans forskning syftar till att kartlägga de misshagliga individernas politiska åsikter och filosofiska övertygelser. Det vore av stort intresse om någon erfaren jurist tog tag i denna skamliga och för individen kränkande hantering under förespegling att det gäller forskning om vår energiförsörjning.

  4. Evert
    Han kanske kan söka nya pengar där han fortsätter sin forskning om gas och utopier!
    Hybris i Hybrit!
    Det han ansåg vara en utopi och grönmålning i avhandlingen är högsta målet för dagens politik!
    Så kan det också gå!
    Bättre jaga dem som ännu inte har svalt hela grunden för alla tokerierna!
    😉

  5. Martin Hultman, Chalmers, fick anslag beviljade ut Klimatklivet. Administrerat av Energimyndigheten. 10,6 MSEK för två projekt om klimatförnekelse och genusperspektiv på vår energiförsörjning! Det har viss kommit mer pengar sedan dess.

    Det tokroliga med dessa anslag, hur otäckt det nu än är, är att reglerna för att få anslag från Klimatklivet ska ansökan innehålla en uppgift hur mycket koldioxidreduktionen man beräknar uppnå för pengarna. Skulle var intressant att se.

  6. #Petter Wulff

    Nu är ju inte jordklotet en solid och fast kropp utan mera som gelé med ett tunt skal. Denna kropp påverkas av gravitationskrafter från övriga planeter och solen. Det finns inget som är statiskt vare sig på eller i jorden, inte ens våra liv är statiskt från det vi föds tills vi dör. Allt ändrar sig.

    Jordaxelns lutning till banplanet, alltså den bana som jorden följer runt solen är nu ca 23,4° den varierar mellan 22,1° & 24,5°med en periodicitet på 41 000 år. En skillnad på 2,4°. Uttryckt i längdmått blir det 266 688m alltså ca 26,7 mil. Som fågelvägen från Sergels Torg i Stockholm till 2 km väster om Karlstad.

    De fyra meter man uppmätt torde sakna betydelse och är ett resultat av olika krafter av både inre och yttre som påverkan. Dessa små “vandringar” pågår ständigt vilket även visas i fig. 1. Lite längre ner i fig. 2 ser man tydligt att 2011 har riktningen vänt tillbaka mot startplatsen.

    Figurerna finns här:
    https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/grl.50552
    Skrolla ner lite.

    Det är lite väl snabba slutsatser man drar, att det har med påstådd mänsklig påverkan att göra. Det är ännu inte bevisat att antropogena utsläpp är orsak till den lilla uppvärmning sedan 1850. Och därför kan man heller inte påstå att jordaxelns 4 meters förflyttning på 40 år är av mänsklig påverkan.

  7. Klimatalarmisternas argumentation känns igen av oss som bevittnade vänsterns atrgument under 60-talet: alla problem hänfördes till kapitalismen. Den var orsaken till allt ont. Det var som en enfaldig slags Jeopardy: allt man frågade om hade samma svar.

  8. Petter Wulff
    Är du och Bolund samma person? Ni har båda svårt med verkligheten, som kan observeras, men tror på simuleringar med klimatmodellerna. Varför behövs mer än EN klimatmodell om man vet hur klimatet fungerar?

  9. Bolund vilseledde om sin roll på klimatmötet, och det var dumt.

    Vad gäller jordaxelns lutning är det som om The Guardian hade hittat på, när de istället hänvisar till en studie i Geophysical Research Letters. Är det för svårt att kommentera den?

  10. Se upp ni blir forskade på av en Chalmersforskare vid namn Martin Hultman.
    Han är väldigt säker på att klimatet är i fara och att alla som inte tror på detta är extremister.
    Det kan vara roande att veta att samme man disputerade på.”hur vätgasekonomin blev en ekologiskt modern utopi.[” (Wikipedia)
    Aktuell forskning?
    Han verkar, likt Greta, ha en agenda som skulle göra alla lite mer fattiga.

  11. Elproduktionen på El Hierro är i detta ögonblick:
    vindkraft = 4,41 %, solpaneler= 0,5 %, vattenkraft = 0 %.
    Tidigare hade El Hierro bara ”Motores de diésel” som backup. Numera finns tre nya källor: ”Ciclo combinado”, Turbina de gas” och ”Turbina de vapor”. Varför då kan man fråga.
    Vädret på Teneriffa är molnigt och kallt. Under dagen kommer vindstyrkan under högst 5,5 timmar att ligga kring ca 3,5 m/s. Lika bra att bromsa vingarna så att inga fåglar eller insekter kommer till skada eller dör.

  12. Efter det att Bolund avslöjats med byxorna nere, då han påstod att han inledde andra dagens klimatmöte, har han varit osynlig i media. Till det kommer fadäsen med jordaxeln. Den som trodde att miljöpartiet var ett seriöst parti borde nu ha fått ögonen öppnade. Ett litet tokparti som fått alldeles för stort inflytande, bara för att sossarna till varje pris vill behålla makten.

Comments are closed.