Bara dillen slokar vid 40 ºC

Figur 1. Min frus växthus med utplanterade gurkor och Zinnia där framför

Min flitiga fru har många olika växter i sitt växthus. På våren drar hon upp plantor från frön och sticklingar, vilka hon planterar ut så här års. Närmast kameran gurkor och blommor, Zinnia.

Där inne blir det 25 – 28 ºC även om Solen inte skiner så bra. När den är framme blir det ofta 35º och ända upp till 40º, då vindarna är svaga, fast både dörren och fönstren står öppna.

Erfarenheten är mycket tydlig: Det växer bättre ju varmare det är. Det är bara dillen som slokar, när det blir 40º.

Figur 2. En titt in i växthuset med tomater till höger och vänster, sallad längst bort och dill närmast till höger

Den nakna jorden till vänster om plattorna visar var rädisorna stod för en vecka sedan. De hade växt mycket fort och blivit så stora att de skymde tomatplantorna. De måste tas bort och en ny omgång står nu på friland.

Greta tycks aldrig ha sett ett växthus

I den kommande rapporten från IPCC skrämmer man återigen med en hypotetisk upp-värmning av klimatet. I sin kommentar efterlyser Greta “verkligheten som den är”. Men hon tycks inte ens ha tittat in i ett växthus, så att hon förstått att de flesta av våra grödor frodas vid högre temperatur.

Vad värre är: De “forskare” hon talar om, de som skriver IPCC:s rapporter, tycks inte heller ha tagit sig så långt från sina datorer med satellitmätningar, att de sett hur mycket bättre det växer vid högre temperaturer. De skräms med katastrofala följder av en uppgång på enstaka grader. Fast växthuset visar att även vid 40 grader växer de flesta grödor bättre. Några mår bättre vid 35 grader, vilket inte skapar några som helst problem i en varnare värld, då det alltid finns svalare områden närmare polerna.

IPCC:s spådomar har visat sig bakvända

I 30 års tid har deras väsentliga förutsägelser inte bara visat sig felaktiga. De har visat sig “bakvända”: Verkligheten har blivit den rakt motsatta !

  • Öknarna skulle växa, men de har krympt.
  • Söderhavsöarna skulle försvinna, men fler växer än det fåtal som krymper.
  • Polarisarna skulle försvinna, men de finns kvar.
  • Isbjörnarna skulle skulle svälta ihjäl, med deras antal har femfaldigats.
  • Skördarna skulle minska, men de har ökat dramatiskt.
  • Svälten skulle öka, men har försvunnit för EN FJÄRDEDEL av mänskligheten.

I den kommande rapporten förutsäger IPCC samma katastrofer som de upprepat i 30 års tid och som visat sig inte inträffa. Ett särskilt flagrant exempel är påståendet att malaria kommer att drabba nya områden, vilket omsorgsfullt tillbakavisades redan efter rapporten SAR 1995.

Det visar att nu tycks en ny generation ha tillträtt, som är lika okunnig, inbilsk och fanatisk som den förra. Hur är det bara möjligt att fullvuxna, läskunniga medborgare kan hävda att en liten uppvärmning kan bli katastrofal, när verkligheten visar på motsatsen ? ? Den vore gynnsam.

Samtidigt bortser de från de ovedersägliga fakta om Solens aktivitet, som förebådar en period med kallare klimat, något som bekräftas av en lång serie med nya historiska köldrekord både på norra och södra halvkloten.

Det har redan visat sig orsaka verkliga problem för mänskligheten med omkomna på många håll, ex.vis fler än 50 personer i välfärdslandet USA i samband med en köldknäpp som blev särskilt katastrofal i Texas.

Det är en verklig utveckling som går rätt emot den som IPCC vill skrämma oss med.

IPCC förtjänar ingen trovärdighet alls.

S. Å.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Bara dillen slokar vid 40 ºC

  1. Våra politiker gör inget som är bra för Sverige – för de ger inga EU och FN positioner. Sossarna, Centern och MP sätter Sverige sist i dessa frågor.

  2. Av alla miljarder som är i omlopp i klimathysterin läggs inget på att t ex rena havsvatten så fler får tillgång till vatten. Varje år råder bevattningsförbud inte bara i Sverige. Stora belopp behövs för att upplysa och förhindra länder att dumpa avfall i haven och att rena våra hav och vattendrag. Där hade miljarderna gjort nytta. Men tyvärr fortsätter miljardrullningen i klimathysterin utan att komma planeten och människorna till nytta.

  3. IPCC är ju politikernas lögn apparat. Var finns de vetenskapsmän som man påstår sig representera. De är som Public Service men med internationellt uppdrag.

  4. Bland ledande alarmister finns flera agronomer, som ju borde veta bättre!

  5. Petter W
    Skulle inte Maldiverna försvunnit under havets yta vid det här laget.
    Dom bygger nya flygplatser för större plan och mer passagerare.
    Skulle dom göra det om dom trodde att havet Skulle dränka ön.

  6. Godmorgon Petter !

    Du läser för snabbt. Posten handlar också om Greta samt hennes “managers” och “följare”.

    Du kan inte ha undgått medias ständiga larm om polarisarna och isbjörnarna.

  7. Punktsatserna om IPCCs spådomar har sina poänger. Men osannolikt att IPCC rapporterat att polarisarna skulle ha försvunnit vid det här laget. Och var står det att isbjörnarna skulle ha försvunnit som art?
    Tacksam för besked.

    Sedan är det lite märkligt med hänvisningen till felaktigheter i en kommande rapport. Om rapporten ännu inte finns, kan man undra vilken spådomskonst som ligger bakom bedömningen av dess innehåll.

Comments are closed.