Rädda Ringhals reaktor # 1. Skriv under uppropet idag!

Vattenfall

Ringhals reaktorer med år för driftstart och produktion 2015

Skriv under uppropet för R1 ! !

Politikerna har visat att de inte påverkas av fakta. Skriv under för att visa att de förlorar många röster, när södra Sverige får elbrist. Det håller på att gå så långt att en BLACK-OUT i Skåne blir oundviklig. Inte bara en gång utan många gånger.

R1 kan uppgraderas för fortsatt drift i många år

Vattenfall är helstatligt varför dess agerande lär styras av regeringen, d.v.s. i praktiken Miljöpartiet. Reaktor R2 stängdes i fjol och R1 skall stängas vid nyår enligt annonserade planer. Men den kan uppgraderas med måttliga kostnader för att fortsätta driften i ytterligare 15 år eller mer.

Skälen uppges vara “affärsmässiga”, eftersom det inte är “politiskt gångbart” att skylla dem på MP:s fixa idéer. Det verkliga skälet är nog att MP vill minska tillgången, överflödet på el, när det blåser. Det har sänkt elpriserna så mycket att vindkraften inte är lönsam ens med subventioner.

Elsystemets kris

Våra okunniga politiker har mixtrat så med elsystemet att det befinner sig i kris. Mest vattenkraft har alltid funnits i Norrland. Nu har även det mesta av vindkraften byggts där. Kärnkraften i söder har avvecklats.

De två reaktorerna i Barsebäck stängdes 1999 och 2005 utan att ledningarna norrifrån förstärktes.

Omfattande moderniseringar av Oskarshamn 2 inleddes 2013, men den togs inte i drift därefter. 2017 stängdes O1. Nu finns bara O3 i drift. Den har moderniserats, så att den väntas kunna producera el i ytterligare 50 år.

I Ringhals stängdes R2 vid förra års-skiftet. Stängs även R1 vid kommande nyår, minskar antalet reaktorer söder om Mälaren från 8 till 2.

Stamledningarna har försummats

Men ledningarna söderut till Skåne har inte fått högre kapacitet. Det skulle “Sydvästlänken” ge redan 2014, men den fungerar fortfarande inte.

Vindmöllor på havet

Vattenfall, d.v.s. Miljöpartiet, har beslutat bygga 50 vindmöllor söder om Trelleborg som ersättning för R1 och R2. De har förstås inte börjat byggas ännu, och kan knappast vara i drift förrän 2027.

Men det kan vara vindstilla samtidigt på havet söder om Trelleborg och i Norrlands skogar. Då behöver vi kärnkraft ! ! D.v.s. i all fram tid.

Stoppa vanvettet

Dagens energipolitik är utslag av rent vanvett. Se i föregående post hur Energiewende i Tyskland skapar oöverstigliga problem.

Skriv under själv och länka till alla dina bekanta, så att vi får ihop en “folkrörelse” som politikerna inte kan negligera. Kanske får vi då stopp på vanvettet.

Skriv på NU !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

21 thoughts on “Rädda Ringhals reaktor # 1. Skriv under uppropet idag!

  1. If it ain’t broke, don’t fix it!
    Vi har haft världens bästa elsystem – varför skall det skrotas?
    Klimathysterin är den största bluffen i vår livstid: hur förklarar dessa hysteriker alla felslagna katastrofprognoser, bluffandet av s.k. klimatforskare (“Climategate” 2009, Michael Manns “hockeystick”, Rockströms värmefantasier, deen totala noncalansen av grundläggande vetenskapliga principer, alla ad hominem-angrepp, etc.)
    Varför skall vi tävla med Danmark och Tyskland om att få de högsta elpriserna (Tyskland passerade just Danmark i den tävlan. Osv.

  2. -För mindre beroende av importerad elkraft:
    -För bättre balansering av effektuttag:
    -För stabilare elnät:
    RÄDDA RINGHALS!!!

  3. Det är förödande att stollarna i MP har fått styra energipolitiken. Vi som en gång i tiden hade en bra mix med vattenkraft + kärnkraft 50-50. Nu måste vi importera “smutsig” el när det inte blåser. Rädda vad som räddas kan ! Behåll R 1.

  4. Dags att sätta ner fötterna på jorden och inse vad som händer i detta land

  5. Ringhals behövs för att tillgodose Sveriges behov av el framöver! El utan utsläpp av kolväten är att föredra framför ‘skitig’ upphandlad el från utlandet, då vår egen inte räcker till! Använd sunt förnuft och använd god kärnkraft för elkraft i näten!

  6. Att man fullständigt kapitulerat inför Miljöpartiets fantasier och tillåter att ett extremistparti dikterar avgörande frågor för Sveriges framtid gör mig arg, besviken och ledsen

  7. Har skrivit under klart och det har släckt två gånger här i Upplands Väsby det första var ca 15 minuter och det andra ca halvtimma. Det har lyset flimrat flera gånger och det visar tecken på att det är dålig med strömmen..

  8. Stoppa nedläggning R1. Bidra till lägre utsläpp CO2 och skona skogsmiljöer i Sveriges norra halva. Vindkraft och biobränslen löser inte bef utsläpp, men utarmar naturmiljöer.

  9. Nu har jag skrivit på. Det lär bli strömkaos här i Skåne nu i vinter. S har blivit ett lydparti till mp och har förlorat all realism beträffande energifrågor. Symbolpolitik och orealistiska önskedrömmar är det som styr. De vill inte inse att solen inte alltid skiner och att det inte alltid blåser och att vi därför behöver kraftverk som fungerar oberoende av sol och vind och som kan täcka upp vid sol- eller vindbrist.

  10. JA, självklart ska Ringhals få vara kvar.
    vi går ju mot elbrist.
    nyligen släcktes södermalm i Stockholm, (en halvtimme)där jag bor sedan 30 år.
    har aldrig varit med om det förut.
    Orsak, el-brist.

  11. Klimatminister Isabella Lövin (MP) verkar inte ha hörsammat uppropet.
    Hon påstår idag i SvD: “Svenskars utsläpp skall kapas med 90%”.
    Varför dras hon inte in i ett förhörsrum och avkräves en komplett, skriftlig redogörelse för hur omställningen skall gå till och kostnaden för varje projekt?
    Artikeln av Peter Alestig kan lyckligtvis bara läsas av tidningens prenumeranter.
    Det uppskattar jag!

Comments are closed.