G7 bluffade om havet igen !

AlJazeera

Figur 1. Boris Johnson arrangerar ett gruppfoto på stranden i Carbis Bay

På bilden syns från vänster:

  • Justin Trudeau, premiärminister i Kanada.
  • Charles Michel, president för Europarådet, inbjuden gäst.
  • Joe Biden, president i USA.
  • Suga Yoshihide, premiärminister i Japan.
  • Boris Johnson, premiärminister i UK.
  • Mario Draghi, premiärminister i Italien.
  • Emmanuel Macron, president i Frankrike.
  • Ursula von der Leyen, president i Europakommissionen, gäst.
  • Angela Merkel, förbundskansler i Tyskland.

Boris Johnson sover med Extinction Rebellion och ville tydligen poängtera klimatpolitikens nödvändighet för att bemästra den katastrofala stigningen av havsnivån. De andra deltagarna föreföll lika frälsta i klimatreligionen, möjligen med undantag för Japans premiärminister, vars inställning jag inte känner till.

De har inte visat intresse för de lätt tillgängliga fakta som betyder att ingen nämnvärd stigning är möjlig enligt naturlagarna även om klimatet skulle bli så mycket som 4 grader varmare. Vattnet till stigningen måste komma från Grönlands istäcke, men dess översida ligger på så stor höjd att där är det 10 – 20 grader kallare än vid havets nivå. Avsmältningen kan inte öka mer än marginellt, om klimatet så skulle bli 4 grader varmare.

MEN fakta visar att klimatet faktiskt börjat bli KALLARE ! ! !

Dock gjordes inga bindande åtaganden på mötet. Det blev en besvikelse för klimatets alarmister.

Havets stigning på hundra år

Nu kommer allt fler bilder fram som bevisar att larmen om stigande havsnivå är en bluff. Mycket påpassligt visar Martin Armstrong två bildpar, som bör kunna övertyga även premiärministrar:

Armstrong

Figur 2. På toppmötets strand har havet inte stigit på 100 år

Stranden tycks snarare ha blivit bredare. Under 70 år har utsläppen av koldioxid ständigt ökat i snabb takt. Det har uppenbarligen INTE påverkat havets nivå så som alarmisterna hävdar.

Armstrong

Figur 3. Inte heller vid Palm Beach i Kalifornien har havet stigit märkbart på 100 år.

Armstrong har valt Palm Beach därför att där bor flera av de miljardärer som ivrigast varnar för klimatförändringarna och deras stigande hav. Forbes räknar till 43 miljardärer i Palm Beach.

Kan detta få presidenter och premiärministrar att nyktra till ? Och möjligen svenska miljöministrar ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “G7 bluffade om havet igen !

  1. Tangentbordet lyder inte mina tryck ! Jag vet att du heter Kjell Lindmark ,ursäkta i vart fall . Jag har läst alla dina inlägg

  2. @Ulf Söderlund

    Efternamnet är Lindmark, javisst sprid budskapet.

  3. Hej ! Är det tillåtet att använde ditt inlägg 1/7 kl 9 angående jordens klimatutveckling för en skrivelse till ordet fritt i vår lokaltidning ( ordagrant ) Kjell Lundmark? Mvh Ulf S

  4. Människor med “The Great Reset” ambitioner har redan förstått hur man med rädsla kontrollerar folkmassan.
    Snart kommer “Climate Lockdown” baserat på skräckcenarier om klimatet.
    Aftonbladet har en serie om klimatet “Julia och Julia” som använder ungdomar i bästa Greta stil för att påverka ungdomar att klimatet är ett hot samt att ge äldre skuldkänslor för att bidragit till att förstört livsbetingelser för kommande generationer.
    Snart kommer avvikande åsikter att censureras av Big Tech och att det är möjligt att genomföra, vet vi redan.
    “Desto större rädsla du kan ingjuta i en befolkning, desto större blir belöningen”

  5. Vad ska G7-gruppen kunna göra åt något som inte händer. Med mediokra politiker som säkert inte vet vad t.ex. Fotosyntesen är så blir det väl en upprepning av skåpmaten CO2 som kommer att beskyllas för den katastrof som inte kommer att ske. Sen några goda middagar och “det här måste vi göra om”. Ingen forskare har kunnat bevisa att CO2 har något att göra med eventuell fluktuation av jordens klimat. Det är solen och inget annat som styr vårt klimat.

  6. Sådana där jämförande bilder kanske inte säger så mycket. Det finns saker som tidvatten, havsströmmar och vindar som påverkar havsytans läge.
    Mätningar visar i alla fall att haven stiger med enstaka millimeter per år. Det är inga problem alls att anpassa sig till den långsamma höjningen.
    Även om Grönlands inre plötsligt skulle värmas upp tiotals grader så att isen där började att smälta, skulle det knappt påverka vattenståndet på norra Atlanten och i Östersjön ett dugg. Dels drar ismassornas gravitation till sig havsvatten. Försvinner en del av massan, minskar också gravitationen och en del av vattnet ger sig iväg någon annanstans. Dels skulle Grönland börja att höja sig, vilket i sin tur leder till att havsbotten runt omkring sjunker. Och havsytan med den. Två effekter som i stort sett kompenserar för att smältvatten fyller på havsvolymen. Det extra smältvattnet hamnar i andra delar av världen.

  7. Inga av de larm och katastrofala utfästelser som Rockström m.fl. gjort sedan 50 år tillbaka i tiden har materialiserat sig. Ingen. Vi har hört om att våra uppväxande släkten inte skulle få uppleva snö. Norra ishavet skulle vara isfritt från 2013. Havsnivåerna ska höjas i rekordfart. Skördarna skulle torka bort. Glaciärerna skulle smälta bort helt. Skogsbränder skulle bränna av all skog på kontinenterna. Och mänskligheten dukar under i en helvetisk hetta.

    Nå, inget har inträffat och kommer inte att inträffa. Varför då? Därför att klimatsystemet är så pass robust och stabilt trots vandringar mellan istider och värmeperioder. Dessa cykler har varit legio i hela jordens historia. Under den större delen av perioden från kambrisk tid, för 550 miljoner är sedan har jordens medeltemperatur legat på ca. 10°C högre än idag. Den sekvensen bröts för 50 miljoner år sedan och sedan dess har det blivit betydligt svalare och polerna fått sina istäcken.

    Den avgörande faktorn för att jorden började kylas av har med kontinentalförskjutningen att göra. De tidigare havsströmmarna som effektivt fördelade värme från tropikerna till polartrakterna fick nya banor och effektiviteten i värmefördelningen gick förlorad. Den rest som finns kvar är Golfströmmen som pumpar upp varmvatten mot Norra ishavet och gör Skandinavien isfritt och beboeligt. Utan den hade vi haft inlandsis på ett par tre km höjd på våra breddgrader.

    Under de varma perioder vi haft tidigare har livet blomstrat på jorden, öknarna var få och betydligt mindre till ytan. Vi har således inget att oroa oss för om det blir varmare och Co2 halten stiger. Nivån av Co2 har varit 15-17ggr högre än idag även under korta inslag av istider under de gångna 550 miljoner åren.

    Jorden är inne i den kallaste perioden sedan dess med de lägsta nivåerna på Co2 som för 20 000 år sedan var så lågt att växterna med nöd och näppe klarade av sin fotosyntes. Om det fortsätter att bli varmare och Co2 halten fortsätter att stiga så är det ett gott tecken för vår fortsatta överlevnad.

  8. Fler som inte tror på IPCC och stigande havsnivå:
    Ett bra exempel från verkligheten är Maldiverna, som 2018 byggt ut sin internationella flygplats på havsnivå med en 3,6 km lång bana för att kunna ta emot de största planen av typ A 380. De tror inte på IPCC!

Comments are closed.