Boris Johnson är omgiven av alarmister stödjande XR

Boris Johnson med “flickvännen” Carrie Symonds framför nr 10

Hon har nu flyttat in där och bör väl då kallas “sambo”. Deras son föddes den 29/4 och har fått namnen: Wilfred Lawrie Nicholas.

Carrie Symonds är en miljöaktivist och även efter inflyttningen håller hon tal med varningar för “den gigantiska klimatkrisen” som alla politiker måste känna ansvar för.

Hon har ställt upp vid demonstrationer av Extinction Rebellion, XR, där också Boris Johnsons far deltagit.

Detta bådar inte gott för sunt förnuft i UK. I förra veckan ville han genomföra en “Grön Revolution av Industrin”. Nyförsäljning av bilar för bensin och diesel skulle förbjudas från 2030. En opinionsundersökning visade att endast 11% tillstyrkte idén om en kilometerskatt på vägarna och endast 14 % idén om mera skatt på diesel. Ett tak för antalet flygningar per år skulle accepteras av 17 %.

Mycket vindkraft

Man kan notera att UK satsat hårt på “förnybart”, se följande poster:

Det bådar illa att premiärministern blir påverkad åt fel håll både dag och natt. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Boris Johnson är omgiven av alarmister stödjande XR

  1. Alarmister. Snarare fundamentalister.
    Fundamentalist är någon som tror orubbligt på något trots att vetenskapen har bevisat det motsatta.

    “Fundamentalist är numera också vanligt med utvidgad betydelse om en människa som är orubblig och kompromisslös i till exempel ideologiska frågor.
    Fundamentalister har alltid funnits; de har genom tiderna kallats ortodoxa, gammaltroende, trosivrare, dogmtrogna, fanatiker med mera. De äger Sanningen.”
    https://spraktidningen.se/artiklar/2012/12/fundamentalist

    Den senaste forskningen om växthusgaserna visar att om dessa gaser (CO2, N2O och CH4) fördubblas ökar luftens värmeupptagning obetydligt.
    Jorden värmeupptagning kan till och med vara negativ på vissa platser.
    Dessa forskningsfakta är så svårsmälta för alarmisterna(fundamentalisterna) att de inte kan tro på vetenskapen och forskarnas fakta.

    “The most striking fact about radiation transfer in Earth’s atmosphere is summarized by Figs. 4 and 5. Doubling the current concentrations of the greenhouse gases CO2, N2O and CH4 increases the forcings by a few percent for cloud-free parts of the atmosphere. Table 3 shows the forcings at both the top of the atmosphere and at the tropopause are comparable to those found by other groups.

    Radiative forcing depends strongly on latitude, as shown in Figs. 7 and 8. Near the
    wintertime poles, with very little water vapor in the atmosphere, CO2 dominates the radiative forcing. The radiation to space from H2O, CO2 and O3 in the relatively warm upper atmosphere can exceed the radiation from the cold surface of the ice sheet and the TOA forcing can be negative.”
    https://arxiv.org/pdf/2006.03098.pdf

  2. Är han inte månne under toffeln? Mänskligt men inte önskvärt hos en premiärminister!

  3. Göran J.
    Boris J har fastnat i den klassiska fällan och låter fel huvud sköta tänkandet.

  4. Detta är helt obegripligt hur politikerna låter sig påverkas av sin omgivning. I fallet Boris J. känns det lite patetiskt när en gammal man låter sig luras av en betydligt yngre kvinna. Jag undrar vad det är för klimatförändringar som alarmisterna talar om, Jag har levat i 75 år och kan inte se det problem som i många fall den yngre generationen talar om.
    Det finns nu belägg för att klimatkänsligheten pga ökad CO2 halt är enormt överdriven. Dessutom finns ju nu facit på att det är inte människan som är skuld till ökningen av CO2. Keelingkurvan fortsätter att öka i samma takt trots att CO2 utsläppen bevisligen minskat med mellan 15-20% enligt beräkningar som gjorts på grundval av Covid-19.
    Finns det ingen av alarmisterna/politikerna som kan läsa eller tyda diagram eller är det så enkelt som att företrädarna för klimatpolitken köper röster med sina bidrag till snart alla köksrenoveringar, Teslaköp, Tillverkning av biodrivmedel , vindkraft, solceller med mera

Comments are closed.