Okunskap + faktafel styr klimatpolitiken åt fel håll

Professor Henrik Svensmark visar hur Solens magnetfält påverkar den kosmiska strålningen och klimatet på Klimatsans’ konferens 2018.

Aftonbladet hade den 31/1 en debattartikel av partisekreteraren Lena Rådström Baastad, där hon aviserade särskilda åtgärder för “klimatomställningen” så att Sverige skall bli “världens första fossilfria välfärdsland”. (Klicka på röd text för referenser.)

Jag sände in ett manus till en replik med nedanstående innehåll och har fått svaret att det inte tas in. Då debatten handlar om en totalt felriktad politik för samtidens mest omvälvande fråga ser jag med stor spänning fram emot de kommande inlägg, som redaktionen alltså ansett viktigare.

+ – + – + – +

”Socialdemokraternas viktigaste nutida uppgift är att leda Sverige i klimatomställningen” skriver Lena Rådström Baastad den 31/1.

NEJ, viktigast är att själv ta reda på fakta. Hon har fallit för rutinmässiga larm från alarmister utan att kontrollera dem. Hon har inte själv sett några glaciärer i Arktis ”smälta bort i rekordfart”. Det sker inte. Många bränder i Australien, Amazonas och Kalifornien är anlagda. Det finns inte ens någon teori för ett samband mellan dem och halten koldioxid i luften. Det gäller alla former av extremväder.

Väl kända fakta är:

  1. Sedan 50-talet har den globala temperaturen stigit med några tiondels grader.
  2. Under samma tid har halten koldioxid ökat med närmare 40 %.
  3. Jorden har blivit 13 procent grönare. Satelliter visar att öknarna har krympt ! Koldioxid är växternas viktigaste näring.
  4. Världens skördar av spannmål har ökat 40 procent på 20 år enligt FAO.
  5. Enligt Världsbanken har mer mat och billigare mat lyft EN FJÄRDEDEL av mänskligheten ur extrem fattigdom på 25 år.

Trädgårdsmästare värmer sina växthus och sprutar in koldioxid för att få större skördar. Självklart fungerar växter likadant även utanför växthusen. Slutsatsen är enkel:

  1. Den klimatförändring vi haft har varit BRA !
  2. Mer värme och koldioxid har ökat skördarna och gjort oss rikare !

FN:s klimatpanel IPCC har inte på 30 år lyckats bevisa sin hypotes att koldioxid skulle farligt värma atmosfären. Dess stora larm har nästan aldrig slagit in: Fler söderhavsöar växer än krymper. Mätstationer i världens hamnar visar att havet stiger 1 – 2 mm /år, vilket inte ger anledning till oro. Stammen av isbjörnar har ökat till fler än 30.000.

Studier av atmosfärerna på grannplaneterna visar att ingen verkan av halten koldioxid kan mätas.

KLIMATSANS höll 2016 och 2018 decenniets ENDA vetenskapliga svenska konferenser om klimatet, som var ÖPPNA för alla. På båda visade 15 forskare från 5 länder att samspel mellan Solens växlande magnetism och inkommande kosmisk strålning påverkar molnbildningen och därmed klimatet.

Nu tyder ett svagare magnetfält på en KALLARE period !

Sture Åström

Civ.ing, sekreterare i nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Okunskap + faktafel styr klimatpolitiken åt fel håll

  1. Har ni på klimatsans skrivit om när ni var på Arktis? Jag har endast förlitat mig på forskare som varit där och upplever de snabba förändringarna utav istäcket. Men hade helt klart varit intressant att ta del utav era observationer.

  2. Lite om detta här: https://www.youtube.com/watch?v=bl4cQKKudjM

    Solens , molnens och partiklarnas roll är underskattade eftersom IPCC inte har med dessa i sin redovisning men många forskare känner att de inte kan negligera detta längre.
    Skratta åt solen kan man göra allt fler timmar i Sverige i alla fall-18% fler timmar på 35 år-stadig trend på 0,5% per år. SMHI säger inte att detta INTE påverkar temperaturen 😉

  3. @Petter Wulff. Dina teorier är mer pålitliga och vetenskapligt underbyggda än Svensmarks? Säga vad man vill om dina “teorier” och tokigheter, du får folk att skratta hjärtligt i alla fall

Comments are closed.