Galna och positiva nyheter i månaden september

Einstein: Är du i en fårskock, måste du själv vara ett får

“In order to be a member of a flock of sheep, one must, above all, be a sheep oneself!”

Utdrag ur Claes Lindskogs månadsbrev:

Månadens nyhet 1: En positiv nyhet: Folket röstade nej till vindkraft i Dalarna. Nu får vi se om politikerna vågar gå emot folkviljan. 

Månadens nyhet 2: Preems beslut att inte gå vidare med raffinaderiet (vilket Greta hävdar är en stor seger för miljön men som i verkligheten stoppar de miljöfördelar som raffinaderiet är designat att ge) har av Expressen och SvD avslöjats som ett beslut som kommit efter någon form av hemligt samråd mellan Miljöpartiet och Preem.

Månadens mest galna nyhet 1: Extinction Rebellion är en våldsverkande organisation (omhuldad av Greta och stödd av miljardären George Soros som liksom FN chefen vill ha “One World Order” med gissa vem som chef), som fåfängt påstår att de bedriver icke-våld och har just blockerat ett antal brittiska tidningar och kräver att de publicerar deras alarmistpropaganda. ER orerar om att “miljarder människor kommer att dö”, ett påstående som kommer från en av de forskare som även Greta hänvisar till, nämligen agronom Rockström, som i en intervju i The Guardian sagt: ”It’s difficult to see how we could accommodate a billion people or even half of that” at a four-degree temperature rise. ER bekänner liksom Gretas likaledes omhuldade AFA också sig till sin socialistiska tro med hammaren och skäran, men dess presstalesman har (som tidigare rapporterats) lämnat organisationen och påstår sig vilseledd. Hon tillhör numera Shellenbergers kärnkraftvänliga miljögrupp. F.ö. verkar ER:s kampanj mot tidningarna ha slagit bakut.

Månadens mest galna nyhet 2: Ny “plan” avslöjad: “Genom att göra 50% av jorden off-limits för människor kan vi både stoppa temperaturökningar och hindra nya epidemier från fladdermöss”! Dvs, de fladdermöss som finns kvar när man mosat dem med vindkraftverk, kan man gissa. 

Månadens mest galna nyhet 3: I en artikel i Scientific American försöker en okänd professor från ett universitet som ingen hört talas om vederlägga Karl Poppers vedertagna definition av hur “vetenskap” skall bedrivas. Den lindrigt begåvade artikelförfattaren har en ny definition som i princip går ut på att om ett gäng vetenskapsmän är överens om en teori så är den sann, en definition som är skräddarsydd för klimatalarmister. Einstein hade sin åsikt klar om gruppkonsensus (som han drabbades av efter publiceringen av relativitetsteorin): “In order to be a member of a flock of sheep, one must, above all, be a sheep oneself!”

Månadens mest galna nyhet 4: Så har Greta och andra börjat “strejka för klimatet” igen. 3000 platser världen över kräver massor av pengar och en stor organisation. Är det Ryssland (som på 60 talet stod för all finansiering av “spontana” protester mot USA) som är framme igen? Ingen journalist verkar vilja spåra pengarna.

Månadens mest galna nyhet 5: Så dumt att t.o.m. Miljöpartiet tvekar: Luf vill införa köttskatt för att rädda klimatet från metanutsläpp (som bidrar mycket mindre till ev klimatförändringar än koldioxid som ju inte bidrar alls).

Månadens Fake News 1: “Isarna smälter i takt med värsta klimatscenario”. En veckogammal nyhet som har plockats upp av SvD. I ett referat av artikeln sägs det att Grönland och Antarktis har bidragit med en havshöjning på 18mm de senaste 25 åren och fram till år 2100 stiger haven med ytterligare 170 mm. Som förutsägelse om en katastrof måste detta räknas som en av de vesnaste, eftersom haven stigit de senaste 8000 åren (de senaste 80 åren med 1,5-3,5 mm/år, beroende på mätmetod) och IPCC talar om totalt 500-800mm, kanske 1000mm fram till 2100 (och agronom Rockström 7m!!). Så hur detta nya rön kan vara “i takt med värsta klimatscenario” begriper man inte. 

Månadens Fake News 2: Bränderna i Kalifornien startar (liksom de i Australien) varje år debatten om det är klimatförändringar eller miljövänner som orsakar bränderna. I år står striden mellan Trump och Los Angeles borgmästare, assisterad av Biden som hittat på en ny obegriplig titel för Trump: “klimatmordbrännare”. I Australien har bränderna varit omfattande de flesta år åtminstone sedan år 1900. I Kalifornien har man länge förbjudit röjning (bl a av ris) i skogarna och eftersom allt fler människor bosätter sig i skogsområden och bränderna blir värre dör allt fler i bränderna, som nästan alltid startas av människor. Det finns ingen korrelation mellan temperatur och omfattningen av skogsbränderna Kalifornien: Är det torrt spelar det ingen roll om det är varmt eller kallt. Men grundläggande är att skogsbränder globalt minskar mycket (enligt NASA) och att klimatet inte påverkas av koldioxid så allt är bara en fråga om väder.

Månadens Fake News 3: I en ny film och en ny bok kommer David Attenborough (90 år för att nu använda den “ålderism” som alarmister brukar använda mot skeptiker) dragande med två utslitna lögner: isbjörnarnas snara utdöende och valrossars fallandedöd vid isbrist.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Galna och positiva nyheter i månaden september

  1. Postmodernismen är ett riktigt otyg, då de hävdar att vetenskapliga metoder inte är mer värda än vilken trosuppfattning som helt. Jag anser att all undervisning som sker efter postmodernistiska principer borde i lag förbjudas, då den är fördummande och ej kan leda till något av värde för mänskligheten.

  2. Hur ska det gå till att värma världen 4 grader (jämfört med nu eller med slutet av 1800-talet)? Med växthusgasutsläpp går det då inte, i alla fall.
    Rockström är en charlatan som inte protesterar när han presenteras som klimatforskare och klimatexpert, trots att han säkerligen begriper att han inte är någondera.
    Det där med att en teori ska anses vara sann om tillräckligt många tror på den, är postmodernism. Vilken alltid har varit en viktig del av klimathysterin.
    Bränderna i västra USA har dött ut när de har nått gränserna till Mexiko och Kanada. Liksom när de har nått gränserna mellan delstatligt skött mark och nationalparker eller indianreservat. Hur förklarar de som skyller på klimatförändringar att klimatförändringarna bara har inträffat i delar av Nordamerika?
    En känd scen från en naturfilm med Attenborough visar valrossar som faller från klippor mot en säker död. Attenborough skyller på klimatförändringar, vilket är helt fel. Det kan mycket väl ha varit filmlaget som först skrämde valrossarna upp på klipporna och sedan utför stupet.

  3. Är det någon som har en uppgift på hur många % av jordens glaciärer som smält?

  4. Göran 2020/10/06 at 20:17
    Äter veganerna närproducerad mat eller transporteras sojan och annan veganmat till Sverige?

  5. Det sägs att pillerindustrin står för 10 % av de globala utsläppen av koldioxid. Då Klimat-Greta är vegan måste hon äta en massa piller för att få i sig de vitaminer och mineraler som behövs. Vad har Klimat-Greta för kommentar till det.

    Observera även att dessa klimatalarmister vill att alla bara ska äta växter, vilket skulle innebära att pillerindustrin skulle behöva mångfaldigas flera gånger.

  6. Nu menar Greta allvar.
    Klimatet måste prioriteras.
    Nu har hon gjort sig av med sina två stora hundar!
    Eller inte?

Comments are closed.